Είστε όλοι καλά; Πώς περάσατε το χρόνο σας μακριά από τη οθόνη; Mήπως πόνεσε το χέρι σας από το refresh ή το ρίξατε στο διάβασμα; Κυρίες και κύριοι, ζήσαμε ιστορικές στιγμές αφού για πρώτη φορά, το Facebook, το Instagram, το Messenger και το WhatsΑpp βρέθηκαν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας για ώρες, με τους χρήστες των social media να μένουν με το κινητό στο χέρι. Το 2019, θυμίζουμε, τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «κάτω» για 24 ώρες.

Το φαινόμενο δεν ήταν ελληνικό αλλά παγκόσμιο και όπως ήταν λογικό, ήταν η νούμερο ένα είδηση σε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα με το #facebookdown και #instagramdown να τρεντάρουν. To πρόβλημα παρουσιάστηκε αρχικά στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας και αναστάτωσε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το Facebook, αφού επέλεξε να γίνει για μερικές ώρες φάντασμα, έβγαλε τελικά μια ανακοίνωση και μας είπε αυτό που όλοι φοβόμασταν: «Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρoυμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία» ενώ το Instagram αποφάσισε να μας κρατήσει το χέρι σε αυτές τις δύσκολες ώρες, λέγοντάς μας πως «Το Instagram και οι φίλοι του περνούν λίγο δύσκολα αυτή τη στιγμή και ίσως αντιμετωπίζετε δυσκολία να τα χρησιμοποιήσετε. Μείνετε μαζί μας, είμαστε πάνω από το πρόβλημα!».

https://twitter.com/hashtag/instagramdown?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ξέρετε ποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν μας απογοήτευσε για ακόμη μια φορά; Το Twitter. Το Twitter ήταν εκεί για εμάς και όχι μόνο ήταν εκεί, αλλά μας έκανε να γελάσουμε με το ανελέητο τρολάρισμά του σε Facebook και Ιnstagram.

https://twitter.com/Twitter/status/1445078208190291973?ref_src=twsrc%5Etfw

Όχι μόνο έγραψε «γεια κυριολεκτικά σε όλους» αλλά το τράβηξε λίγο παραπάνω με το «οι πραγματικοί ήταν ήδη εδώ», εννοώντας πως οι χρήστες του Twitter παραμένουν πιστοί στις προτιμήσεις τους χωρίς να νοιάζονται τι συμβαίνει εκτός της πλατφόρμας τους. Στο χορό μπήκε και το ίδιο το Instagram που ευχήθηκε ειρωνικά καλή Δευτέρα σε όλους με τους υπόλοιπους μεγάλους κολοσσούς να μπαίνουν και αυτοί στο παιχνίδι.