Τα πράγματα στη Λα Πάλμα δεν πάνε ακριβώς καλά. Τι εννοούμε; Πως το ποτάμι της λάβας που ρέει, πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Στα καλά νέα, ακολουθεί παρόμοια πορεία με τα προηγούμενα. 

Συγκεκριμένα, σήμερα το ποτάμι λάβας που ρέει από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στην ισπανική Λα Πάλμα, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού το βόρειο τμήμα του κρατήρα κατέρρευσε το προηγούμενο βράδυ, προκαλώντας εκρήξεις από εκείνες που σε κάνουν να μη μπορείς να αντιδράσεις. Οι αρχές παρόλα αυτά απέκλεισαν περαιτέρω εκκενώσεις. 

https://twitter.com/hashtag/VolcanLaPalma?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Παρά την έντονη δραστηριότητα, η λάβα φάνηκε να ακολουθεί παρόμοια πορεία με τα προηγούμενα πύρινα ποτάμια, αποφεύγοντας περιοχές που έως τώρα έχουν γλιτώσει τις καταστροφές. «Έπρεπε να δώσουμε εντολή για ορισμένα lockdowns λόγω της ποιότητας του αέρα, διότι δεν σχεδιάζουμε να απομακρύνουμε άλλο κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Άνχελ Τόρες, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TVE. 

Μεταξύ άλλων, ο Άνχελ Τόρες ανέφερε πως το ηφαίστειο έχει εκλύσει το τριπλάσιο υλικό σε σχέση με την τελευταία μεγάλη έκρηξη που είχε σημειωθεί το 1971, στο ένα τέταρτο του χρόνου. Προσέθεσε πως η κυβέρνησή του σχεδιάζει να αγοράσει περίπου 300 σπίτια, που θα χρησιμοποιηθούν για τη φιλοξενία όσων έχασαν την κατοικία τους. Ανέφερε, επιπλέον, ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της συνολικής καταστροφής. «Είμαστε στο μέσον αυτού… εάν η λάβα συνεχίσει να εκλύεται στην ίδια ποσότητα με αυτή που είδαμε χθες βράδυ, η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη», δήλωσε ο Τόρες.

https://twitter.com/hashtag/volcano?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Μέχρι τώρα, 1.000 κτίρια έχουν καταστραφεί, ενώ 6.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, κυρίως στις πόλεις Ελ Πάσο και Λος λιάνος δε Αριδάνε.