Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος ή καλύτερα, Harry Potter and the Philoshopher’s Stone. Οι πιθανότητες να έχετε αυτό το βιβλίο όπως και τα υπόλοιπα της σειράς είναι πολλές αλλά, δυστυχώς, αν προσπαθήσετε να τα πουλήσετε, δεν θα λάβετε ένα τεράστιο ποσό. Εκτός, βέβαια, αν έχετε στην κατοχή σας 1 από τα μόλις 500 αντίτυπα που είχαν εκδοθεί το 1997. Όχι, δεν μιλάμε για αυτά που μεταφράστηκαν αργότερα στην ελληνική γλώσσα αλλά για τα πρωτότυπα στην αγγλική.

Από αυτά τα 500 μόλις τα 200 κυκλοφόρησαν σε βιβλιοπωλεία με τα υπόλοιπα να αποστέλλονται σε βιβλιοθήκες οπότε οι πιθανότητες να το βρείτε στην δική σας σκονισμένη βιβλιοθήκη  μειώνονται ακόμα περισσότερο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς, ένας τύπος ονόματι Χάρι Πότερ (τι σύμπτωση), πουλάει την σπάνια έκδοση σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 40.000 δολάρια.

Ένα από τα εκλεκτά αυτά βιβλία είχε μάλιστα πωληθεί για 91.000 δολάρια το 2020, ένα τεράστιο ποσό αν σκεφτούμε ότι μπορούσε να το αγοράσει ο καθένας με μόλις 11 λίρες το 1997. Ας μιλήσουμε όμως λίγο περισσότερο για τον Χάρι Πότερ. Όχι για τον γνωστό ήρωα αλλά τον αναγνώστη που έτυχε να έχει το ίδιο όνομα με τον ήρωα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

«Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν δώρο του πατέρα του και ο μόνος λόγος που το αγόρασε, ήταν γιατί άκουσε στο ραδιόφωνο το όνομα του γιου του. Όταν ήμουν 12 ετών και κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία του Πότερ, προσκληθήκαμε ως οικογένεια της εβδομάδας στην τηλεοπτική εκπομπή Big Breakfast. Γνώρισα πολλούς σταρ, όπως τη Γκουέν Στέφανι και τον Μπεν Στίλερ» ανέφερε ο Χάρι Πότερ στην εφημερίδα Metro.

Μήπως να κοιτάξετε στη βιβλιοθήκη σας καλύτερα; Μπορεί ένας μακρινός σας ξάδερφος που ζούσε τότε στην Αγγλία να σας έκανε δώρο τη Φιλοσοφική Λίθο ακόμα και αν δεν σας λένε Χάρι Πότερ.