Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζετε ήδη, αλλά υπάρχει ένα follow-up βιβλίο του Trainspotting και ονομάζεται The Blade Artist. Αυτό το follow-up βιβλίο, λοιπόν, θα γίνει όπως διαβάζουμε μια spin off σειρά και δεν βλέπουμε την ώρα να εμφανιστεί στην οθόνη μας. Την είδηση την έκανε γνωστή ο ηθοποιός Robert Carlyle στο NME λέγοντας πως βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ο Carlyle υποδύθηκε τον Begbies το μακρινό πια αριστούργημα του Danny Boyle το 1996 αλλά και στο sequel, το T2: Trainspotting. Αν και είχαν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες που ήθελαν μια τρίτη ταινία να ετοιμάζεται, με τον συγγραφέα των βιβλίων μάλιστα, Irvin Welsh να δίνει το OK, τελικά, θα έχουμε μια spin off τηλεοπτική σειρά  που θα εστιάζει στον Begbies.

«Ο Irvine και εγώ μιλάμε αρκετά τελευταία με δύο εξαιρετικούς παραγωγούς στο Λονδίνο ώστε να συνεχίσουμε την ιστορία του Trainspotting». Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ακόμη ένα βιβλίο, το Blade Artist, που αφορά αποκλειστικά τον Begbie και την τρελή ιστορία του. Ακόμα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, όμως φαίνεται πολύ καλό και θα συμβεί σε κάποια στιγμή», δήλωσε ο Carlyle και ναι, δηλώνουμε ενθουσιασμένοι.

 

«Κατά πάσα πιθανότητα θα γυρίσουμε 6 μονόωρα επεισόδια. Ό, τι και να σημαίνει αυτό. Σε εμένα φαίνεται σωστό και ο Irvine λάτρεψε την ιδέα. Είναι τόσο καλή ιστορία. Από το Λος Άντζελες πίσω στο Εδιμβούργο, δεν μπορείς να το κάνεις σε 1,5 ώρα, ειδικά αν θέλεις να κρατήσεις σαν βάση το βιβλίο. Νομίζω ότι σήμερα αρέσει κιόλας στον κόσμο η ιδέα της σειράς. Έξι ώρες αυτού του πράγματος και μπορούν να το έχουν σε ένα boxset, να το βλέπουν συνέχεια. Οπότε μετά από μερικές συζητήσεις είπαμε ότι έτσι θα το κάνουμε. Κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά ελπίζω να μιλάμε πάλι για την επιστροφή του Begbie». Ναι παιδιά, ας μιλήσουμε για αυτή την επιστροφή.