Ο Οκτώβριος δεν μπαίνει αισιόδοξα. Κάθε άλλο. Η πρώτη μέρα του μήνα φέρνει και τη 12η γυναικοκτονία της χρονιάς. Συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ερμιονίδα Αργολίδας, σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ένας 78χρονος άντρας κάλεσε την αστυνομία αναφέροντας πως η γυναίκα του είναι νεκρή. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας, καθώς και τον ηλικιωμένο, απαγχονισμένο μέσα στο σπίτι. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος της γυναίκας, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν ασφυκτικός. Η 75χρονη, σύμφωνα με τα νεότερα, έπασχε από Αλτσχάιμερ. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως μέσα στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκε και ένα σημείωμα με το οποίο ο 78χρονος φέρεται να εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή της συζύγου του και να αυτοκτονήσει. Στο σημείο έχει κληθεί ιατροδικαστής που θα διευκρινίσει επακριβώς πώς προκλήθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, ενώ οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από γείτονες του ζεύγους στον οικισμό.

Μόλις λίγες μέρες μετά την άγρια δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο, από τον πρώην σύντροφό της, ακόμα μια γυναίκα, η 12η για το 2021, βρέθηκε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της. 

Μετράμε 12 γυναικοκτονίες ήδη αυτή τη χρονιά

Μετά τη 54χρονη στα Χανιά, την Κωνσταντίνα στη Μακρινίτσα, την Κάρολαϊν, την Ελένη που πυροβολήθηκε εξ επαφής από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Αγία Βαρβάρα, τη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, την 31χρονη που βρέθηκε μαχαιρωμένη στο κρεβάτι της στη Δάφνη, τη 43χρονη που έπεσε νεκρή μλεσα στην ταβέρνα συγγενικού της προσώπου στη Λάρισα, τη Σταυρούλα που πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της στην Κρήτη, την 55χρονη στη Θεσσαλονίκη που αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια, δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της και τη Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία, η Δώρα και μια άρρωστη γυναίκα συμπληρώνουν 12 γυναικοκτονίες, σε μόλις μια χρονιά. 

Και κάποιοι ακόμα αρνούνται να αναγνωρίσουν τον όρο και να πάψουν να απαντούν με whataboutism στο αυταπόδεικτο: η έμφυλη βία μας στερεί τη μια από την άλλη. Και κουραστήκαμε να διαβάζουμε για “κακές στιγμές”.