Εντάξει, δεν πέσαμε και από τα σύννεφα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του ο Άρης Πορτοσάλτε. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, γνωρίζοντας άριστα το παιχνιδι του εντυπωσιασμού, υποστήριξε στον αέρα κάτι που μάλλον δεν το έχει σκεφτεί ούτε η κυβέρνηση: να κοπεί η σύνταξη στα άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Σιγά το μέτρο πίεσης και σιγά τον διχασμό, αυτός θα έπρεπε να είναι ο σκοπός της δημοσιογραφίας και όχι η παρότρυνση με επιχειρήματα ώστε να εμβολιαστεί κάποιος. Μπράβο Άρη Πορτοσάλτε, το τερμάτισες.

Στο στούντιο τη στιγμή που μοιράστηκε αυτή την φαεινή ιδέα ήταν και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη και φυσικά προκάλεσε την αντίδρασή της. Ο σχολιαστής και δημοσιογράφος στην ουσία πρότεινε αυτό σχέδιο ως μέτρο πίεσης. Με λίγα λόγια, γίνεται ξεκάθαρος εκβιασμός. «Θέλεις σύνταξη τον επόμενο μήνα; Τράβα να εμβολιαστείς», είπε χαρακτηριστικά, με την Ματίνα Παγώνη να του απαντά «μα, τι λέτε;», ξεσπώντας σε γέλια μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που άκουσε.

Για να αντιληφθείτε το πόσο άκυρο και εκτός τόπου και χρόνου ήταν το σχόλιό του, σκεφτείτε πως ακόμα και ο Δημήτρης Οικονόμου αντέδρασε με ένα «λες και παίρνουν πολλά οι συνταξιούχοι». Εκεί φτάσαμε. Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την επόμενη μεγάλη πρόταση του Άρη Πορτοσάλτε γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα είναι εκλπληκτική.