Στο “Venom“, η σχέση Eddie και Venom ήταν τουλάχιστον ένα έντονο bromance. Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του Venom 2, o σκηνοθέτης Andy Serkis μίλησε στο Uproxx, για την ανάληψη της σκηνοθετικής σκυτάλης από τον Ruben Fleischer, αλλά και για τη σχέση μεταξύ των δυο αυτών χαρακτήρων. “Ξεκάθαρα αγαπούν ο ένας τον άλλον και αυτό είναι το κεντρικό σημείο στην ταινία. Είναι ένα “παράνομο ειδύλλιο”, αυτή είναι η κεντρική “παράνομη σχέση” στην ταινία”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τον ίδιο τον Serkis, η αγάπη μεταξύ αυτών των δυο είναι τόσο ισχυρή που σκέφτηκε ακόμα και να συμπεριλάβει μια σκηνή στην οποία ο Venom κάνει coming out. Και πρακτικά το έκανε, ή τουλάχιστον έτσι την παρουσιάζει ο ίδιος στη συνέντευξή του. Στην ταινία φαίνεται πως υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σκηνή. Στη σκηνή αυτή, ο Venom πηγαίνει σε ένα πάρτι και δίνει έναν λόγο, από καρδιάς, στον οποίο πρακτικά εκφράζει το πόσο του λείπει ο Eddie, μιας και οι δυο τους είχαν μια διαφωνία, και με λίγα λόγια, χώρισαν. “Αυτό είναι το coming-out πάρτι του Venom”, αναφέρει ο Serkis συγκεκριμένα. 

“Ο Tom και η [συν-συγγραφέας] Kelly [Marcel] πάντα συζητούσαν για τον Venom να κάνει coming out και να πηγαίνει σε ένα πάρτι που μοιάζει με κάτι σαν ΛΟΑΤΚΙ φεστιβάλ, θα το έλεγα, και που αυτό θα είναι το coming out party του Venom”.

Στη συνέντευξή του, δήλωσε πως βλέπει έναν προφανή παραλληλισμό ανάμεσα στην ιστορία του Venom και τις ιστορίες πολλών ΛΟΑΤΚΙ ατόμων εκέι έξω, αναφερόμενος στη “σκληρή μεταχείριση των εξωγήινων”, όπως αναφέρεται στην ταινία. Με λίγα λόγια, στην καταπάτηση των ελευθεριών κάθε “διαφορετικού” πλάσματος. 

«Λέει στην ταινία, «πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη σκληρή μεταχείριση των εξωγήινων.» Συνεχίζει, «Ξέρεις, όλοι ζούμε σε αυτήν τη στριφογυριστή μπάλα, έτσι; Κι έτσι γίνεται ακούσια κάπως… μιλάει για τον «άλλον.» Μιλάει για την ελευθερία του άλλου.»

 

Κακά τα ψέματα. Η Marvel δεν έχει queer χαρακτήρες. Και δεδομένης της “διαφορετικής” σχέσης του Eddie και του Venom, όπως την παρακολουθήσαμε στην πρώτη ταινία, θα είχε ενδιαφέρον να υπάρξει ένα τέτοιο τουήστ στο “Venom: Let There Be Carnage”

Να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ πως στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams και Naomie Harris. Η ταινία κάνει πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου στους κινηματογράφους. Στην Ελλάδα θα μπορούμε να την απολαύσουμε από τις 21 Οκτωβρίου.