Ο φασισμός όχι μόνο δεν μπήκε στη φυλακή, αλλά μας βρήκε στον ύπνο. Χθες έξω από ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, φοιτητές σε αντιφασιστική διαμαρτυρία δέχτηκαν επίθεση με λοστούς και μαχαίρια, από μαθητές του ΕΠΑΛ, καλυμμένους με κουκούλες. Ναι, ο φασισμός δεν είναι φυλακή, είναι στο σχολείο, βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε νεαρές ηλικίες. Από το πρωί βλέπουμε φωτογραφίες των μαθητών να χαιρετούν ναζιστικά, και αυτή η εικόνα αν δεν ήταν ανησυχητική θα ήταν τουλάχιστον δυστοπική.

Μαντέψτε, βέβαια. Δεν συμφωνούμε όλη στην προβληματική διάσταση του συμβάντος. Η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρίσκει πρόβλημα, αλλά όχι το πρόβλημα που βλέπουμε όλοι. Έδωσε “τροφή για σκέψη”, γράφοντας πως τα παιδιά που “υπερασπίστηκαν το σχολείο του”, δεν είναι φασίστες, αλλά άτομα που προκλήθηκαν από την αντιφασιστική διαμαρτυρία “αγνώστων”, “φοιτητών”, “μπαχαλάκηδων”, “που δεν έχουν δουλειά”. Σε άλλα νέα, η αντιφασιστική διαμαρτυρία είναι χόμπι κάποιων αργόσχολων, ενώ οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν με βία στος “αριστεροκουλτουριάρηδες φοιτητές”, απλώς υπερασπίστηκαν το σχολείο τους. Γιατί ως γνωστόν τα σχολεία είναι εδάφη, χρειάζονται υπεράσπιση, και οι υπερασπιστές πάντα έχουν πάνω τους όπλα. 

Ολόκληρη η “τροφή για σκέψη”:

Όλη η Ελλάδα σήμερα είδε με έκπληξη τα μεγάλα επεισόδια που γίνανε έξω από το σχολείο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. 
Ποιος όμως είναι όμως ο ηθικός αυτουργός των επεισοδίων; Ενήλικοι αριστεροκουλτουδιάρηδες φοιτητές που σχεδόν κατ’ επάγγελμα κάνουν καθημερινά πορείες βαφτίζοντας ”φασίστες” όσους διαφωνούν μαζί τους; Ή τα παιδιά του ΕΠΑΛ που υπερασπίστηκαν (με λάθος και καταδικαστέο τρόπο) το σχολείο τους; 
Είναι σίγουρο πως η βία φέρνει βία και αυτό πρέπει να σταματήσει. 
Όμως οι προκλήσεις δεν σταματούν. 
Μαθαίνω πως και γι’ αύριο πάλι οι γνωστοί – άγνωστοι, φοιτητές; μπαχαλάκηδες; προγραμματίζουν πορεία έξω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα. 
Ελπίζω η αστυνομία να προλάβει νέο γύρο επεισοδίων. 
Αναρωτιέμαι: Δουλειά δεν έχουν; Μαθήματα; Τι δουλειά έχουν έξω από ένα σχολείο; Ποιος τους βάζει να πηγαίνουν και να παρενοχλούν τα παιδιά που πάνε σχολείο; 
Και το κυριότερο ποιος προκαλεί όλα αυτά τα επεισόδια; 
Τροφή για σκέψη.

Το ακούσαμε και αυτό.