Ο Μουν Τζάε-ιν είναι ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας και λατρεύει τους σκύλους. Κανονικά, το «Νότια Κορέα» και το «λατρεύει τους σκύλους» δεν θα το βλέπαμε ποτέ στη ίδια πρόταση αν δεν μιλούσαμε για εκείνον. Βλέπετε, περίπου 1 εκατ. σκυλιά σφάζονται κάθε χρόνο και καταναλώνονται, όχι μόνο στη Νότια Κορέα αλλά και σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες. 
 
Μιλάμε για μια παραδοσιακή αλλά σκληρή συνήθεια. Το κρέας σκύλου αποτελεί μέρος της κουζίνας των Κορεατών ωστόσο η κατανάλωσή τους έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τους νέους που γυρίζουν σταδιακά την πλάτη σε μία τόσο βάρβαρη πράξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις από τις μεγαλύτερες αγορές κρέατος σκύλου της χώρας να κλείσουν. Επίσης, αυτή η παραδοσιακή συνήθεια προκαλεί αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα έξω στο εξωτερικό. 
 
Η ερώτηση «μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε συνετά την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος;» έγινε από τον Μουν Τζάε-ιν τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Κιμ Μπουκιούμ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος και γνωστός φιλόζωος θέτει την προοπτική απαγόρευσης.
 
Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως υπάρχει ήδη ένας νόμος στη Νότια Κορέα που απαγορεύει τη βάναυση σφαγή σκύλων και γατών αλλά η κατανάλωση από ανθρώπους δεν απαγορεύεται. Καμία λογική.