Σήμερα το πρωί, φοιτητές δέχτηκαν επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων καρά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη Σταυρούπολη, στη Θεσσαλονίκη. 
 

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από το κτίριο του ΓΕΛ Σταυρούπολης και επιτέθηκε στους διαδηλωτές, πετώντας τους πέτρες, διάφορα αντικείμενα και χτυπώντας τους με λοστούς και καδρόνια. 

«Μας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κράνη και σιδερογροθιές, τα οποία έκρυβαν μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσης Αυγής», ανέφεραν μετά την λήξη του επεισοδίου εκπρόσωποι των φοιτητών, καλώντας σε «αντανακλαστική αντιφασιστική κινητοποίηση» στη Σταυρούπολη εντός της ημέρας.

Μια 17χρονη μαθήτρια, συγκλονισμένη από όσα έζησε, μίλησε στο Voria.gr, κάνοντας λόγο για ομάδα περίπου 30 ατόμων, μαθητών του ΕΠΑΛ, που βγήκαν μέσα από το σχολείο και φορώντας κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν με μανία κατά των συγκεντρωμένων φοιτητών, που πραγματοποιούσαν την αντιφασιστική διαμαρτυρία, έξω από το σχολείο. 

«Οι φοιτητές ήταν από έξω γιατί πριν λίγες ημέρες, ενώ μοίραζαν φυλλάδια, χτυπήθηκαν κάποια άτομα. Παιδιά του σχολείου, φασίστες, πήγαν από πίσω, έβαλαν κουκούλες, βγήκαν έξω και αρχίσαν να μαχαιρώνουν, να χτυπάνε κόσμο άσχημα. Έπρεπε να έχουν φύγει εδώ και καιρό από το σχολείο. Θα μπορούσαμε να είχαμε χτυπήσει πολλά παιδιά από το σχολείο», καταγέλλει η 17χρονη, ενώ ανέφερε πως υπήρξαν αρκετοί τραυματίες από τα επεισόδια. “Δυο άτομα συγκεκριμένα είχαν στο κεφάλι τους αίματα από το ξύλο”, τόνισε. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερευνάται από τη διεύθυνση ασφάλειας της αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, αν τα άτομα με τα καλυμμένα πρόσωπα, που έκαναν την επίθεση, ανήκουν στον πληθυσμό του σχολείου.