Ο Αλέξης Κούγιας έχει άποψη σχεδόν για όλα και ήταν βέβαιο ότι θα σχολιάσει τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με την πρώτη ευκαιρία, αρκεί να τους δώσει κάποιος το βήμα. Αυτό έγινε στην εκπομπή Open Weekend και ο γνωστός ποινικολόγος είπε αυτά που περιμέναμε να ακούσουμε από εκείνον. Δεν μας απογοήτευσε και όσοι μιλούν για έναν άνθρωπο που κάποιες φορές ξεπερνά τα όρια, επιβεβαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και ειδικότερα στις 11 γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν μέσα στο 2021, υποστήριξε ότι θεωρεί περιττή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Γιατί; Γιατί «έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους. Έχουμε 11 εγκληματίες και θα αλλάξουμε τον νόμο; Έχουμε τα καλύτερα πανεπιστήμια, έχουμε μία από τις καλύτερες αστυνομίες», είπε. Το τελευταίο σχόλιο, βέβαια, είναι κάπως άκυρο.

 

Εκεί που ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, όμως, ήταν όταν οι παρουσιαστές επέμεναν ότι στόχος είναι να μην αυξηθεί ο αριθμός των γυναικοκτονιών ούτε κατά μία, με εκείνον να απαντά «και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;», προκαλώντας, όπως ήταν λογικό, αντιδράσεις στο πάνελ. Πέσατε και εσείς από τα σύννεφα;

Στην ίδια εκπομπή σχολίασε και τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη τον οποίο και εκπροσωπεί κάνοντας γνωστό ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Τέλος, όπως μας πληροφόρησε ο Αλέξης Κούγιας, «η δικαιοσύνη και το δικονομικό μας σύστημα στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν βιαστεί».