ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, Kadinelia, Αλέξανδρος Κτιστάκης με την μπάντα του, Madde Vandal. Αυτές είναι οι συναυλίες που θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στις 25 Σεπτέμβρη. Φυσικά, αυτό είναι ένα μέρος του προγράμματος. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Με συναυλίες, πάνελ συζήτησης, κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας, σκίτσου και βιβλίου, δρώμενα, παιδότοπο και διεθνή κουζίνα, φωνάζουμε «Απελάστε τον Ρατσισμό»

Η Αντιρατσιστική Γιορτή επιστρέφει με anti-covid διάθεση και φιλοδοξεί να αποτελέσει ξανά ένα μεγάλο τόπο συνάντησης της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της αντίστασης. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες που την χρονιά που πέρασε, ήταν περισσότερο από όλη την υπόλοιπη κοινωνία στο μάτι του κυκλώνα: Με δραματικό εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα με πρόσχημα την πανδημία. Τεστ με το σταγονόμετρο περισσότερο από κάθε άλλη πληθυσμιακή ομάδα. Με πολύ μικρά ποσοστά εμβολιασμού μέχρι και σήμερα. Με χιλιάδες ανθρώπους να επαναπροωθούνται παράνομα στο Αιγαίο και στον Έβρο, να φυλακίζονται για μήνες στα hot spot της ντροπής, με τις ευλογίες και τη συνενοχή της ΕΕ. Με εξώσεις αναγνωρισμένων προσφύγων από τα διαμερίσματα και από τα στρατόπεδα της ενδοχώρας. 

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τους μετανάστες και τις μετανάστριες που αντιμετωπίζονται προκαταβολικά ως “λαθραίοι” ενώ ακόμα κι αν ήδη ζουν στην ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, βιώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια συνέχισης της νόμιμης παραμονής τους στην χώρα και απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά τους. Ένα χρόνο μετα την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», απαντάμε με ενότητα και αγώνα στην ακροδεξιά και την φασιστική απειλή. Αντιστεκόμαστε στον εθνικισμό, την πατριδοκαπηλία και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της Ελλάδας. Σε όλα αυτά αντιτάσσουμε την φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Τέλος, στην Αντιρατσιστική Γιορτή, αγωνίστριες και αγωνιστές ενάντια στη έμφυλη καταπίεση, και lgbtqi άτομα αναζητούμε τους τρόπους και ανιχνεύουμε τους συμμάχους στον αγώνα για κοινωνική ισοτιμία. Απαιτούμε δικαιοσύνη στα θύματα των βιασμών και των γυναικοκτονιών, αγωνιζόμαστε για την ανατροπή σεξιστικών νόμων και θεσμών. 

Διεκδικούμε ένα κοινωνικό κράτος που θα απελευθερώνει τις εγκύους, τις μανάδες και τις εργαζόμενες γυναίκες από βάρη που στα χρόνια της νεοφιλελεύθερης λιτότητας έχουν κάνει τη ζωή τους απίστευτα δυσβάσταχτη. Στις 25 Σεπτέμβρη λοιπόν, σας περιμένουμε στην Πλατεία Πρωτομαγιάς στην Αντιρατσιστική Γιορτή μας με διάθεση αλληλεγγύης και αντίστασης. Σε ένα πανηγύρι ιδεών και πολιτισμού. Ένα φεστιβάλ απελευθέρωσης και ελεύθερης έκφρασης όπου επιχειρούμε την αρμονική συνύπαρξη ήχων, χρωμάτων και γεύσεων. Για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ