Αρκετούς μήνες μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, που με την καταγγελία της πυροδότησε το ελληνικό Me Too, η Πηγή Δεβετζή με τη σειρά της, καταγγέλλει πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, όταν πρωτοήλθε στην Αθήνα από την επαρχεία για την Εθνική ομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση της πρωινής εκπομπής του Alpha, η Πηγή Δεβετζή αποκάλυψε πως έχει περάσει και εκείνη «παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ένα κορίτσι από την επαρχία, που μεγάλωσα με αρχές και πατέρα δάσκαλο, με παιδεία και αγάπη, καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι θα με πλησιάσει κάποιος άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί». Συνεχίζοντας, αφηγήθηκε πως εκείνη την περίοδο γνώρισε έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που της έταξε «λαγούς με πετραχήλια».

«Ήμουν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήμουν ενήλικη, αλλά δεν είχα ακόμα τις εμπειρίες και ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα», δήλωσε. «Μου έταξε τη μεγάλη ζωή, να με πάρει από το ΟΑΚΑ, να μου νοικιάσει σπίτι. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου», συνέχισε.

«Με είχε καλέσει μια μέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα του αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, εγώ αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ», περιέγραψε.

«Ευτυχώς με βοήθησε ο Θεός και χτύπησε το τηλέφωνό του και προσπάθησα να ξεφύγω», ανέφερε.

Η Πηγή Δεβετζή με παραστατικό τρόπο εξήγησε πως αυτή την εμπειρία που βίωσε, την έζησε όπως όταν βλέπεις μια ταινία και κάποιος προσπαθεί να ασελγήσει σε κάποιον άλλο. «Σου κόβεται η φωνή, δεν έχεις φωνή να βγάλεις. Θέλω να φωνάξω, να τσιρίξω, να του δώσω μια κλωτσιά. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, είχα παγώσει», συνέχισε η αθλήτρια.

Στη συνέχεια, αποκαλύπτοντας πως ο άνθρωπος αυτός ήταν παντρεμένος με παιδιά, δήλωσε πως «το έχω βιώσει όλο αυτό σε άσχημο βαθμό και πού να το πω;», προσθέτοντας πως δεν το είπε πουθενά σεβόμενη τα παιδιά του και μόνο.

Αυτόν τον συναντούσα συνέχεια», είπε. «Τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Τον συναντούσα και έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Δεν μπορούσα να το πω στους γονείς μου. Είπα ότι δεν με θέλουν οι προπονητές και θα γυρίσω πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν από τον χώρο του στίβου.

«Εμένα με είχε πάρει ο πατέρας μου από το χέρι και με είχε φέρει στην Αθήνα για πρωταθλητισμό. Πού να φανταστεί ο άνθρωπος αυτός και πώς να το πω;»

Κάνοντας λόγο για το τραύμα που δημιουργείται από τέτοια βιώματα, εξήγησε πως η ίδια έγινε πολύ επιθετική με τους άντρες στη ζωή της. Προσέθεσε πως δεν έψαξε ποτέ αν το είχε κάνει και σε άλλες γυναίκες. «Δεν ασχολήθηκα ποτέ», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως έπαιρνε τα μετάλλια χωρίς να μπορεί να τα χαρεί. «Μου έρχονταν πάλι εικόνες».

Αρκετά χρόνια μετά και αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει στην προσωπική της ζωή, όπως εξήγησε, απευθύνθηκε σε ένα μοναστήρι, όπου και έμεινε για λίγο καιρό. «Πριν δυο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο Τάφο, είπα συγχώρεσέ τον και βοήθησέ με να προχωρήσω».