Κάθε εποχή έχει τις τάσεις τις, σωστά; Σωστά. Πιθανολογούμε πως σ αυτή που διανύουμε, μέσα σε όλα, μάλλον αν δε δηλώσεις πως είσαι «ταξιδιώτης του χρόνου», δεν είσαι μέσα στα πράγματα. Από τον κόσμο του TikTok είναι όχι. Πριν ένα διάστημα, ένας TikToker με βίντεό του έδωσε τρεις ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου κατά τις οποίες θα συνέβαιναν κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. Για παράδειγμα, πως ένας εξωγήινος θα μεταφέρει εργαζόμενους και παιδιά στον πλανήτη Proxima B. Πιθανολογούμε πως πήγε κουβά, αλλά δεν κόβουμε και το χέρι μας.

Τώρα, όμως, ένας άλλος TikToker, βγάζει βίντεο στην άδεια Μαδρίτη, πεπεισμένος πως βρίσκεται στο 2027 και πως είναι ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στη Γη.

Ο χρήστης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, με το όνομα Javier, ισχυρίζεται πως το βίντεο που θα δεις παρακάτω είναι από το έτος 2027 και πως πρακτικά είναι γυρισμένος στους ερημικούς δρόμους της Ισπανίας. Ο ίδιος σε αυτό περπατάει σε άδειους δρόμους και μια παντελώς άδεια παιδική χαρά.

Ο Javier μοιράστηκε το βίντεο με τους πάνω από 6 εκατομμύρια ακόλουθούς του, γράφοντας στη λεζάντα: «Ημέρα 219η που είμαι μόνος στον κόσμο». Ποιον έπεισε; Μάλλον κανέναν. Στα σχόλια, και αμφισβήτηση δέχεται και προτροπές να αποδείξει πως η πόλη είναι πράγματι άδεια, δίνοντάς του το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Να σπάσει ένα ΑΤΜ επί παραδείγματι.

«Πήγαινε σε ένα νεκροταφείο και βρες τους νεότερους τάφους με τις ημερομηνίες», του σχολιάζει κάποιος, που μάλλον πήρε τους ισχυρισμούς του κάπως πιο σοβαρά από το επιθυμητό.

Στο μεταξύ, ο Javier, τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκε ένα άδειο κατάστημα McDonald’s και ανέβασε ένα αντίστοιχο βίντεο για να πείσει τους ακόλουθούς του πως πράγματι είναι ταξιδιώτης του χρόνου και εκπέμπει από το 2027. Εμείς πάλι, ως σπαζοκέφιδες, θα πούμε πως από το 2020 και μετά, οι πόλεις, έδωσαν παραπάνω από πολλές δυστοπικές εικόνες με ερημικούς δρόμους και παιδικές χαρές. Ας καταλήξουμε πως το lockdown μας έκανε να νιώθουμε οι τελευταίοι άνθρωποι στη Γη, ακόμα και αν απλώς βγάζαμε βόλτα τους σκύλους μας.

@unicosobreviviente

#Quetehacellorar ????????

♬ Amapolas – Leo Rizzi