Ο Ηλίας Μοσιάλος, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, χρησιμοποιεί το χιούμορ του για να πείσει με όποιον τρόπο μπορεί τους αρνητές του ιού αλλά και όσους αμφισβητούν τα εμβόλια, να εμπιστευτούν την επιστήμη. Αυτό γενικά δεν έχει πάει και πολύ καλά αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να ενημερώνονται από τους «ειδικούς» του YouTube και σελίδες με ό,τι να ναι περιεχόμενο για τις εξελίξεις και τον τρόπο που η σύγχρονη επιστήμη αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ζήτημα.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου, με λίγα λόγια, κάνει μια δεύτερη, παράλληλη καριέρα στα social media με τις αναρτήσεις του. Το τελευταίο του «χτύπημα» αφορά -φυσικά- τα εμβόλια αλλά και το iPhone 13, το κινητό που θα κάνει πολλούς από Έλληνες να τρέξουν στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας για να το κάνουν δικό τους. Μην ξεχνάτε, είναι πιο σημαντικό να έχει το γνωστό μήλο παρά κάρτα.

Τι σχέση έχουν τα εμβόλια με το iPhone 13; Στενή, θα λέγαμε καθώς και τα δύο αναπτύχθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο Ηλίας Μοσιάλος κάνοντας ένα παραλληλισμό που αρκετοί αντιεμβολιαστές δεν εκτίμησαν χρησιμοποιώντας ένα tweet που βρήκε στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου. Και με το δίκιο τους. Το χιούμορ, όμως, είναι υποκειμενικό, σωστά;

«Μην αγοράζετε το iPhone 13. Το ανέπτυξαν σε μόλις ένα χρόνο. Το πρώτο iPhone χρειάστηκε δισεκατομμύρια χρόνια να φτιαχτεί, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα iPhone που αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα;»