Οι Έλληνες είναι από τη φύση τους ένας ατίθασος λαός, από τους ανθρώπους που αν τους επιβάλλεις κάτι, τότε θα επαναστατήσουν, θα γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα για να βρουν το δίκιο τους. Πάρτε για παράδειγμα τα όσα ζούμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Χαμός γίνεται. Βέβαια, αν τους πεις ότι θα πληρώνεσαι με ρεπό δεν τρέχει κάτι. Αλλά όχι και υποχρεωτικός εμβολιασμός, αυτό είναι πολύ βαρύ.

Γενικά φημιζόμαστε για την μαγκιά μας. Παλιά, για να τα λέμε όλα, ήταν ακόμα καλύτερα στη χώρα μας όσον αφορά την επαναστατική γυμναστική και την αντίθεσή μας στην επιβολή κάποιου μέτρου. Για παράδειγμα, με ποιο δικαίωμα μας είχαν επιβάλλει να βάζουμε τη ζώνη ασφαλείας όταν οδηγούμε; Μας ρώτησαν αν θέλουμε να σωθούμε από ένα ατύχημα στα καλά καθούμενα; Μας ρώτησαν αν μας αρέσει να διαβάζουμε στις τότε εφημερίδες τη λέξη δυστύχημα ή όχι; Απαράδεκτοι κυρίες και κύριοι. 

«Έχω κάποιο έγκαυμα πάθει και δεν μπορώ», μας λέει μια κυρία και δείχνει το στήθος της αφού για να φορέσουμε τη ζώνη ασφαλείας, πρέπει αναγκαστικά εκείνη να ακουμπήσει σε αυτό το σημείο του σώματος. Ορίστε, αυτό θα πείτε. «Έχω ένα έγκαυμα στο μπράτσο και δεν μπορώ να κάνω το εμβόλιο». Ένας άλλος κύριος, μας ενημέρωσε πως «δεν θα πληρώσω τίποτα» όταν ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του μίλησε για το πρόστιμο. «Δεν πληρώνω», λέει και το πιστεύει. 

Μήπως βρίσκεται πολλές ομοιότητες με την τωρινή κατάσταση και τον τρόπο που λειτουργούν οι αντιεμβολιαστές;