Από την Αθήνα μέχρι τον Έβρο, μια βολίδα έγινε ορατή, αλλά όχι μόνο αυτό, καταγράφηκε και από κάμερα κάπου στη Λειβαδιά, το βράδυ της Τρίτης. Από ό,τι φαίνεται, ένα μετέωρο «έσκισε» τον ουρανό λίγο μετά τις 23:00.

Το φαινόμενο έγινε ορατό από διάφορες περιοχές της νότιας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ η κάμερα του kopaida.gr κατέγραψε τη στιγμή, με τη λήψη να γίνεται από τη Λειβαδιά, κοιτώντας ανατολικά. Πέραν της Λειβαδιάς, φαίνεται να το είδαν άνθρωποι στην Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, τον Έβρο, την Αρκαδία, καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Θα έλεγε κανείς πως μόνο εμείς δεν το είδαμε, μην τυχόν και θελήσουμε να πιστέψουμε πως δεν ήταν βολίδα αυτό το φωτεινό σώμα που έκανε βουτιά στον ουρανό, αλλά UFO. Τόσα ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά.

Εδώ το βίντεο από τη Λειβαδιά:

Στην αστρονομία, «μετέωρο» ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης, ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος. Τα μετέωρα διακρίνονται σε διάττοντες αστέρες και βολίδες. Το μέγεθος ενός μετεωροειδούς μπορεί να είναι από λίγα χιλιοστά ως αρκετά μέτρα. Η κίνησή του με μεγάλη ταχύτητα, καθώς και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας.

Φωτογραφία από Αιτωλοακαρνανία:

Φωτογραφία από Αττική: 

Όταν το μετεωροειδές δεν εξαερωθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα ή δεν εκραγεί, φτάνει στο έδαφος. Αν είναι αρκετά μεγάλο, δημιουργεί κρατήρα. Το τμήμα του που καταλήγει στο έδαφος είναι που ονομάζεται μετεωρίτης.