Έφιπποι συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ, με μαστίγια και λάσο, κυνηγούν μετανάστες από την Αϊτή κοντά στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει στον ποταμό Ρίο Γκράντε, στα όρια του Τέξας. Μέσα τους γεννήθηκε η ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα αλλά δυστυχώς, δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι η ανθρωπότητα επιμένει να γυρίζει στο χρόνο χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρακτικές.

Οι εικόνες αυτές, όπως ήταν λογικό, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο και δεν πέρασαν στα ψιλά -αυτό έλειπε- από τον Λευκό Οίκο που επέκρινε τις πρακτικές των συνοριοφυλάκων. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότ θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. «Δεν νομίζω ότι όποιος δει αυτά τα στιγμιότυπα θα θεωρήσει ότι πρόκειται για κάτι αποδεκτό ή κατάλληλο» τόνισε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ψάκι.

Με καπέλα καουμπόι και μαστίγια, οι έφιπποι έκλειναν τους διόδους των μεταναστών. Επίσης, ένας αξιωματικός έβγαλε χαλινάρι. χτυπώντας στο πρόσωπο έναν μετανάστη. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι διπλωματικές τοποθετήσεις που προσπαθούν να καλύψουν την αισχρότητα των εικόνων που έφτασαν στις οθόνες μας. 

https://twitter.com/hashtag/Texas?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο επικεφαλής της αμερικανικής συνοριακής δύναμης Ραούλ Ορτίζ υποστήριξε ότι το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα, για να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρξε «μη αποδεκτή απάντηση από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου». Πάντως προσπάθησε να καλυφθεί, λέγοντας ότι οι αξιωματικοί επιχειρούν σε δύσκολο περιβάλλον, προσπαθώντας να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μεταναστών ενώ  ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας υποστήριξε ότι οι ιμάντες χρησιμοποιούνται από έφιππους αξιωματικούς για «να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του αλόγου».