Ποια είναι η γυναίκα που μηνύει το Pinterest επειδή της έκλεψαν την αρχική ιδέα;  Ο Ben Silberman και ο Paul Sciarra δεν αποζημίωσαν ποτέ την Martinez για τη συνεισφορά της στην δημιουργία του Pinterest. Δεν της πιστώθηκε ποτέ κανένας τίτλος. Και τώρα εκείνη ζητά δικαίωση.

https://t.co/EiB3SmOviH

Ισχυρίζεται ότι της είχαν υποσχεθεί χρηματική αμοιβή γιατί εκείνη βρήκε την ονομασία, πώς έπρεπε να είναι σχεδιασμένο το Pinterest  και τα tags των κατηγοριών. Όπως επίσης, δική της είναι η ιδέα για τη δυνατότητα διαδικτυακών αγορών. Αυτό στα λόγια. Γιατί στην πράξη δεν έχει υπογράψει ποτέ συμβόλαιο, δεν της έχουν προσφέρει μετοχικό κεφάλαιο και τώρα στη αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον τους κατηγορεί τους δυο δημιουργούς του Pinterest για αθέμιτες επιχειρηματικές τακτικές.

https://t.co/nnaJR3gSb0

Η γυναίκα έδωσε συνέντευξη στους New York Times δηλώνοντας αφελής, γιατί πίστευε ότι οι δύο άνδρες θα κρατούσαν το λόγο τους και θα την αποζημίωναν για τη συνεισφορά της. Πριν από έξι περίπου μήνες, το Pinterest διευθέτησε μια αγωγή για διακρίσεις φύλου. Η Françoise Brougher, πρώην COΟ, μήνυσε το Pinterest για σεξισμό και πήρε πολλά.

Με 22,5 εκατομμύρια δολάρια λύθηκε η διαφορά τους. Και αμοιβές φιλανθρωπικές, ακτιβιστικές συνεισφορές εκατομμυρίων σε οργανισμούς που στηρίζουν υποεκπροσωπούμενες μειονότητες στον κλάδο της τεχνολογίας. Ο διακανονισμός αυτος είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε δημόσια ανακοινωθείσα αγωγή για διακρίσεις λόγω φύλου. Η Brougher πληρωνόταν λιγότερο επειδή ήταν γυναίκα.

https://t.co/yckdGwvtj6

Έπειτα από δύο χρόνια ως COO απολύθηκε ξαφνικά, χωρίς εξηγήσεις. Τέσσερις μήνες μετά κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. “Μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα επειδή ήμουν γυναίκα”, δήλωσε.  

Και ο οικονομικός διευθυντής του Pinterest, Todd Morgenfeld, προσπάθησε να την εξοστρακίσει, να την περιθωριοποιήσει και ουσιαστικά να την κάνει να σωπάσει, όταν τόλμησε να διεκδικήσει ίση αμοιβή. Την απέλυσαν  λέγοντας πώς δεν είναι συνεργάσιμη όταν είχαν μια έντονη λογομαχία σχετικά με την εξυγίανση της εταιρείας, με βιντεοκλήση. Φυσικά και  ο Morgenfeld εξακολουθεί να εργάζεται στην εταιρεία. Δυο μαύρες γυναίκες (Ifeoma Ozoma και Aerica Shimizu Banks) δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν ρατσισμό και σεξισμό.

https://t.co/0mnR2aI3sO

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες εκεί έξω που ενώ είναι “digital sweatshops”, ο μέσος  χρήστης θεωρεί ότι είναι η καλύτερη δουλειά του πλανήτη. Αυτός ο μέσος χρήστης είναι καλό να είναι ενήμερος.