Πριν λίγες μέρες, η Λία του περσινού GNTM έκανε λόγο για τη δυσφορία φύλου που έχει βιώσει. Σήμερα, η Ξένια, από την ίδια σεζόν του ριάλιτι μόδας, δηλώνει με σαφήνεια non-binary, ρίχνοντας Χ σε διαχωρισμό φύλων και ταμπέλες. 

Η Ξένια Μοτσκαλίδου, το plus size μόντελ που πολλοί στηρίζαμε πέρσι ως τη μοναδική πραγματική νικήτρια, μίλησε έκανε come out ως non-binary άτομο. Μιλώντας στην κάμερα του “Happy Day” στον Alpha, το μοντέλο δήλωσε πως πλέον δεν μπαίνει στα κουτιά “αγόρι ή κορίτσι” και πως είναι κάτι “ενδιάμεσο και απροσδιόριστο”. 

https://www.youtube.com/watch?v=-lECuGNPnzo

“Δεν βλέπω φύλα. Βλέπω ανθρώπους. Βλέπω το εσωτερικό πολύ παραπάνω από το εξωτερικό. Με ενδιαφέρουν όλα. Όπως εγώ δεν προσδιορίζομαι σε αυτά τα δυο φύλα έτσι και εγώ είμαι ανοιχτός σε όλους και όλα”, δήλωσε, αποκαλύπτοντας πως πλέον έχει τρία ονόματα: “Είμαι η Ξένια, το Τζεν και ο Χουάν”.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ξένια, την οποία γνωρίσαμε στο περσινό GNTM, γεννήθηκε στη Μόσχα και ήρθε στην Ελλάδα στην ηλικία των 9 χρόνων. Σπούδασε ζωγραφική και εικονογραφία, ενώ ασχολείται με τη δημιουργία γραφικών για βιντεοπαιχνίδια. Με το μόντελινγκ ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά μέσα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μόδας, θέλοντας μέσα από αυτό να εκφραστεί δημιουργικά.

Η ίδια δεν ονειρέυεται απλώς μια καριέρα μοντέλου, αλλά μέσα από την παρουσία της στα social media θέλει να προωθήσει το body positivity