Ο Σωκράτης Μάλαμας, κατά τη διάρκεια συναυλίας για τις φωτιές και την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε εξαιτίας αυτών, ζήτησε την πιο απαραίτητη συγγνώμη σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που θρηνήσαμε, ενώ το επιτελικό κράτος περιοριζόταν σε ένα «δεν μετρήσαμε φέρετρα». Λες και τα δέντρα και το ζώα δεν είναι απώλειες.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δέντρα …τα πεύκα, γιατί άκουγα κάτι ανοησίες μέσα στις πυρκαγιές…έβγαιναν διάφοροι…αυτά τα «Όρκ» να πούμε της τηλεόρασης και λέγανε, «δεν θρηνήσαμε θύματα» και εκατομμύρια δέντρα πήγαν αδιάβαστα, ζώα, έντομα, πουλιά..»,  είπε κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο αγαπημένος καλλιτέχνης, στο Δημοτικό Πάρκο – Κολυμβητήριο Ραφήνας, στις 8 Σεπτεμβρίου.

“Αυτοί οι ακατανόμαστοι, που μας πληροφορούν για το τι ακριβώς μας συμβαίνει, δηλαδή σκατά…», συνέχισε. «Τα δέντρα είναι ακριβώς όπως εμείς, ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τα δέντρα έχουν το ίδιο ενεργειακό κέλυφος την ίδια ενέργεια. Η διαφορά είναι τα δέντρα έχουν πολύ χαμηλά τη συνειδητότητά τους. [….] Αυτή είναι διαφορά. Πέθαναν όλα αυτά”.

Με λίγα λόγια, ο Μάλαμας είπε την πιο απαραίτητη συγγνώμη σε ό,τι θρήνησε η Βόρεια Εύβοια και οι περιοχές της Αττικής που έζησαν μια κόλαση για αρκετές μέρες αυτού του Αυγούστου, που η αποπνικτική μυρωδιά του κρατά μέχρι και σήμερα.