Από χθες, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ο τρίτος κύκλος του Sex Education, της σειράς που από το πουθενά μπήκε στη ζωή μας και έγινε κομμάτι της μέσω της οθόνης μας, βρίσκεται στον «αέρα». Το περιμέναμε, ήρθε, κλειστήκαμε στο σπίτι μας και ήπιαμε τα νέα επεισόδια σαν το σφηνάκι που θα πίναμε στο μπαρ που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα περνούσαμε το βράδυ μας. Σε αυτό το μπαρ δεν πήγαμε ποτέ, όμως, γιατί έπρεπε να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα «τι θα γίνει με την Μέιβ και τον Ότις». Δεν θα κάνουμε σπόιλ, για την ακρίβεια, δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με το στόρι και τις αλλαγές στο σχολείο που φημίζεται για την κάπως διαφορετική γνώση που προσφέρει στους μαθητές του.

Θα μιλήσουμε για τη μουσική που «ντύνει» την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών, για τα τραγούδια που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε σε μία σειρά που η επιτυχία της θα ήταν δεδομένη ακόμα και αν δεν ακούγαμε το Pale Blue Eyes από τους The Velvet Underground. Ναι, έγινε και αυτό στη δεύτερη σεζόν και το τρίτο επεισόδιο.

Η αλήθεια είναι ξεκίνησα το Sex Education σε μία περίοδο απόλυτης βαρεμάρας και, χωρίς να το καταλάβω, με κράτησε. Είναι εύκολο, εύπεπτο και με ωραία αισθητική, ό,τι πρέπει δηλαδή για να κάνεις το χρόνο να κυλήσει πιο γρήγορα τις νύχτες που το σώμα θέλει αλλά ο εγκέφαλος δεν του επιτρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ. Αυτό που από την αρχή μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν οι μουσικές επιλογές και δεν σας κρύβω ότι ήταν ένας από τους λόγους που έγινα ένας ακόμα fan της σειράς. Σε αυτό το κείμενο, λοιπόν, θα επιλέξουμε τα πέντε καλύτερα κομμάτια που έφτασαν στα αφτιά μας σε κάθε κύκλο. 

Σεζόν 1η

Muddy Waters – Mannish Boy

Ann Peebles – I Can’t Stand the Rain

Al Green – Tired of being alone

The Cure – Boys Don’t Cry

Bobby Bland – Ain’t No Love in The Heart of The City

Τα τραγούδια που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα: Jackie Wilson – Higher & Higher, Talking Heads – Road to Nowhere, Billy Ocean – Love Really Hurts Without You, DEVO – Satisfaction, Louis Armstrong – A Kiss to Build a Dream on.

Σεζόν 2η

Fleetwood Mac – Everywhere

The Promise – When In Rome

The Velvet Underground – Pale Blue Eyes

Roxy Music – Love is The Drug

Chip Taylor – On the Radio

Τα τραγούδια που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα: Air – Sexy Boy, T. Rex – Cosmic Dancer, The Stranglers – Peaches, Clarence Carter – Slip Away, Screaming’ Jay Hawkins – Itty Bitty Pretty One

Σεζόν 3η

Hound Dog – Big Mama Thornton

Wilson Picket – Land of 1000 Dances

Ezra Furman – Can I Sleep in Your Brain

Bob Dylan – The Man in Me

Bill Callahan – My Baby Cries

Τα τραγούδια που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα: William Onyeabor – Fantastic Man, Eric B. & Rakim – Don’t Sweat The Technique, Queen, David Bowie – Under Pressure, Fela Kuti – Oyejo, Brittany Howard – Short and Sweet.