Σάλος έχει ξεσπάσει κυρίες και κύριοι στον διαδικτυακό κόσμο και συγκεκριμένα στο Twitter, με το hashtag #εθνικός_ρουφιάνος να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις των trends. Με τα μάτια μας ανοιχτά και τα αντανακλαστικά μας αυξημένα, προσπαθούμε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται αν και, λόγω επαγγέλματος, είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε την επικαιρότητα. 

Δεν γνωρίζουμε τι έχει προηγηθεί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το παραδεχτούμε. Είμαστε τα άτομα με το βαρύ ποινικό μητρώο που προσήχθησαν με βίαιο τρόπο, μας κάλυψαν τα μάτια με ένα μαύρο μαντήλι και χάσαμε το φως της γνώσης. Ποιος είναι ο Εθνικός ρουφιάνος και γιατί έχει βαλθεί να βάλει από κάτω άλλα σημαντικά trends όπως το #sasmos;

Κάποιος βουλευτής, λέει, γνωστού και λαμπερού κόμματος, υπέπεσε σε μέγα σφάλμα, κάνοντας retweet ένα δημοσίευμα. Σε αυτό το δημοσίευμα υπήρχε μία φωτογραφία με ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου. Όπως γράφουν οι γνωστοί κουκουλοφόροι του ίντερνετ που, μην ξεχνάμε, έχουν στην πλειοψηφία τους περίεργα ονόματα, πρόκειται για μια ακροδεξιά, φρικιαστική πράξη βουτηγμένη στον ρατσισμό. Μα τι πράγματα είναι αυτά; Βρείτε ένα όνομα της προκοπής εσείς οι χρήστες του Twitter που μας το παίζετε και έξυπνοι. Για ποια φωτογραφία μιλάτε, δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να μάθουμε.

Αναφέρουν επίσης ένα σάιτ, το οποίο, για να σας προλάβουμε, δεν τελειώνει σε blogspot αλλά σε gr. Η ιστοσελίδα αυτή, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών αλλά και της νηπιαγωγού τους, έκανε λόγο για σοκαριστικό κατάλογο μαθητών νηπιαγωγείου Αθηνών. Γιατί; Γιατί πολλά από τα ονόματα δεν έχουν ελληνική ρίζα. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι το δημοσίευμα και ο βουλευτής στοχοποιούν ανθρώπους και καταστάσεις. Όχι εμείς, κάποιος άλλος. Αφού σας λέμε, δεν ξέρουμε για τι πράγμα μιλάτε, μην μας πιέζετε.

Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο εθνικός ρουφιάνος που λένε όλοι; Γιατί υποστηρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει παρόμοια συμπεριφορά; Γιατί βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους; Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Γιατί δεν πέθανε τελικά ο Χάρι Πότερ στο Απαγορευμένο Δάσος; Γεμάτη από αναπάντεχα ερωτήματα αυτή η ζωή.