Και τι δεν έχουμε διαβάσει το τελευταίους μήνες για τον Μπιλ Γκέιτς. Όχι, μην τρέχετε, δεν αναφερόμαστε στο διαζύγιό του. Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε λόγω της ενασχόλησή σας με τα social media, δεν είναι λίγο αυτοί που τον κατηγορούν για τα εμβόλια και φυσικά τα τσιπάκια που «κυοφορούν». Αυτές οι ακραίες συνωμοσιολογίες δεν έχουν σταματημό και η αλήθεια είναι πως όπως πάει, θα συνεχίζουν να εμφανίζονται στο timeline μας.
 
Το θέμα μας αυτή τη φορά όμως είναι άλλο. Ο συνιδρυτής της Microsoft τοποθετήθηκε εκ νέου για το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας λες και δεν μας φτάνει αυτή του κορονοϊού που μας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη. Τα μεγάλα μυαλά, βέβαια, ζουν και σκέφτονται για το αύριο και έτσι ο Μπιλ Γκέιτς έκανε μία ακόμα δυσάρεστη πρόβλεψη.

via GIPHY

Όπως είπε, το επίπεδο της προετοιμασίας μας για μία μελλοντική πανδημία είναι χαμηλότερο από αυτό που περίμενε. Για την αντιμετώπισή της, σημείωσε ότι «χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ένα εμβόλιο να μπορεί να παρασκευαστεί εντός 100 ημερών αλλά και αυτό να είναι διαθέσιμο για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα εντός των επόμενων 100 ημερών». Υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις; Για την ώρα, όχι.
 
Πριν από μερικές ημέρες, το ίδρυμα Bill&Melinda Gates απηύθυνε κάλεσμα στις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να επιταχύνουν τις επενδύσεις στα συστήματα υγείας και η φήμη πως η δική μας κυβέρνηση απάντησε πως δεν χρειάζεται γιατί θα βγει ο λαός στα μπαλκόνια να χειροκροτήσει, δεν ευσταθεί.
 
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα είναι η ύπαρξη αρκετών εργοστασίων που θα είναι σε θέση να παράξουν όσα εμβόλια χρειάζεται ο κόσμος εντός 100 ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς και ο Δημήτρης από το Σύνταγμα σήκωσε πλακάτ που γράφει «Μπιλ γουι ντοντ γουαντ γιορ τσιπς».