Μέσα στο Σαββατοκύριακο η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου προχώρησε σε κάποιες απογοητευτικές -εκτός από προβληματικές- δηλώσεις. Βάζοντας άτυπα κάτω από την ομπρέλα των “ανθρώπινων αδυναμιών” τους βιασμούς και τις απόπειρες βιασμού οι οποίες οδήγησαν τον ηθοποιό στις φυλακές της Τρίπολης και εκθειάζοντάς τον ως έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες που έχει ποτέ συνεργαστεί, η ηθοποιός μας προκάλεσε αμηχανία και βαθιά απογοήτευση, για τον έμμεσο τρόπο με τον οποίο, είτε άθελα είτε ηθελειμμένα, κατέληξε να υποτιμά τα τραύματα των γυναικών που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν την κακοποίησή τους από τον ηθοποιό. 

Σαν συνέχεια, αυτής της εκκωφαντικής αμηχανίας, βγήκε στη δημοσιότητα ένα μήνυμα το οποίο ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε στείλει σε μια από τις γυναίκες-θύματά του, για να αποδείξει σε όποιον δεν έχει ακόμα πειστεί, πως η βιασμός και η επιβολή δεν είναι απλές “ανθρώπινες αδυναμίες”. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, που παρουσιαζόταν αισιόδοξος για το αίτημα αποφυλάκισής του, ζητώντας να κατ’οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, εν τέλει, μάλλον απογοητεύτηκε από τις εξελίξεις. Οι δικαστικές αρχές, που εξέτασαν την περίπτωσή του, αποφάνθηκαν πως δεν πρέπει να αποφυλακιστεί και πως θα πρέπει να κρατηθεί στις φυλακές μέχρι και τη δίκη. 

Σύμφωνα με τη Real News, οι δικαστές κατέληξαν πως ο ηθοποιός «εκμεταλλευόμενος το εγνωσμένο κύρος του και την καταξίωσή του στον χώρο ως ηθοποιού, σκηνοθέτη και θιασάρχη επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του και εκμεταλλευόμενος της επιθυμία τους για εύρεση εργασίας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους, γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο και με ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, προέβαινε η επιχειρούσε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους.

Καταδεικνύεται η ιδιαίτερη επικινδυνότητα και η σταθερή ροπή του, καθώς και ο εθισμός στην τέλεση συναφών εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται αιτιολογημένα πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα».

Σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό, έπαιξε ένα χυδαίο μήνυμα το οποίο φέρεται να έστειλε ο ηθοποιός σε μια γυναίκα-θύμα του. ‘‘Θέλω να σε γ…, την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγεις…’’, ανέφερε το μήνυμα που έστειλε ο γνωστός ηθοποιός στη νεαρή. Κάπως έτσι, η δικαιοσύνη τον κρίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο, δίνοντας βάρος στο πόσο αμετανόητος παρουσιάζεται σε όλες τις περιγραφές των περιστατικών, ενώ η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αναρωτιέται “και ποιος είναι αθώος”. Κρίμα.