Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η Παρέλαση Υπερηφάνειας της Αθήνας, το Athens Pride, με σύνθημα «αυτό που μας ενώνει». Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά, αλλά πιθανότατα χθες μας ένωσε αυτό το αυθόρμητο χαμόγελο που σχηματιζόταν στα πρόσωπά μας, βλέποντας φωτογραφίες και μηνύματα από την πιο χρωματιστή παρέλαση εκεί έξω.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay C (@iasonraissis)

Το μεγάλο πλήθος που συμμετείχε στην πορεία, με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, κατέληξε στη Βουλή. Στο φετινό Pride, που ήταν προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, έδωσε συνέχεια στο μεγάλο αυτό πάρτι, με την καθιερωμένη συναυλία.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay C (@iasonraissis)

“Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα. Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας”, έγραφε η ανακοίνωση του Athens Pride.

Στα ταμπλό όσων πήγαν να γιορτάσουν τον έρωτα, είδαμε τα μηνύματα-κομμάτια του κόσμου που ονειρευόμαστε. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αναπολογητικότητα και αλήθειες απλές και ωμές στολίστηκε λεκτικά το φετινό Pride και ευχαριστούμε για τόσα πολλά. Συμπεριλαμβανομένης και της έμπνευσης.