«Γρηγόρη μου με ποιο κόμμα είσαι σήμερα; Έχει μερικά ακόμα κομματάκια να πάμε, προλαβαίνεις». Αυτή η ατάκα από τον τσολιά της Ελληνοφρένειας μεταφράζει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι στον απόλυτο, την πολιτική σταδιοδρομία του Γρηγόρη Ψαριανού που τον έχουμε δει στα ψηφοδέλτια των ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων πριν, φυσικά, θέσει υποψηφιότητα με την Νέα Δημοκρατία το 2019. Σε αυτό το κείμενο, όμως, δεν θα ασχοληθούμε με την μεταπήδησή του από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά για την τελευταία του χυδαιότητα.

Όπως λογικά ήδη γνωρίζετε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε μία τελευταία επιθυμία κια την έκανε γνωστή στέλνοντας μία επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή την επιστολή διαβάζουμε ότι  «τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα Μεγάλα Μεγέθη. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής. Θα ήθελα λοιπόν να σε παρακαλέσω, εκείνη την ώρα να επιληφθείς εσύ προσωπικά, ώστε να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, με μια απλή ανάρτηση στο Facebook και με την ελαφρότητα που τον χαρακτηρίζει, προσπαθεί να ακυρώσει τόσο την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη όσο και τις προθέσεις του ΚΚΕ, αφήνοντας υπονοούμενα για πλαστογραφία. Μια αφελής ερώτηση. Την “επιστολή” Μίκη προς Κουτσούμπα γιατί την μάθαμε μετά τον θάνατο τού “επιστολογράφου”; Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε τότε, πέρσι τον Οκτώβριο, από τον παραλήπτη; Γιατί το ΚΚΕ μάς έκρυβε τόσον καιρό ένα τέτοιο ντοκουμέντο;Επειδή συνηθίζει να κρύβει ντοκουμέντα ή επειδή τα κατασκευάζει όταν “πρέπει”;

 Πόσο Γρηγόρη Ψαριανό να αντέξουμε ακόμα;