Η ατμόσφαιρα στο στούντιο του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτή που επικράτησε χθες στην Μητρόπολη Αθηνών, όταν οι αρχηγοί των κομμάτων, ο πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Στον αέρα πλανιόταν η θλίψη, ένα βαρύ και ασήκωτο πένθος που αν είχε υλική μορφή, θα έμοιαζε με βράχο που περιφέρουμε χρησιμοποιώντας μόνο τη δύναμη του αυχένα μας μας. 

Ένα μεγάλο μέρος των παρευρισκόμενων έξω από τον ιερό ναό αποδοκίμασαν έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι που οι Άρης Πορτοσάλτε και Δημήτρης Οικονόμου δεν μπορούν να χωνέψουν αφού, πλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν δύο ειδών θλίψης: αυτής του θανάτου του μουσικοσυνθέτη και αλλά τα άκομψα συνθήματα με αποδέκτη τον πρωθυπουργό μας. Η εικόνα και ο ήχος που έφτασε στους δέκτους τους μοιάζει με τροφή που αρνείται να συνεργαστεί με την πέψη τους. 

Όπως διαβάζουμε, μετά τη λήξη της τελετής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλησίασε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και εξέφρασε τα παράπονά του, λέγοντάς του πως «αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, θα έπρεπε να περιφρουρήσετε καλύτερα την εκδήλωση», λες και ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε υπογράψει συμβόλαιο νταντάς. 

«Ο Μητσοτάκης πότε πρόλαβε να γίνει κάθαρμα» αναρωτήθηκε ο Άρης Πορτοσάλτε. «Ήταν στημένοι, ήταν εγκάθετοι», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Οικονόμου και λίγο έλειψε να τους δώσουμε ένα χαρτομάντιλο μέσω της οθόνης του υπολογιστή μας. Βαρύ το κλίμα, μας πήραν τα ζουμιά.