Δεν έχουμε πλανήτη έκτακτης ανάγκης και αυτή είναι μια πραγματικότητα που ζητά δράσεις από εμάς. Το sustainability είναι τρόπος ζωής και σε καμία περίπτωση δεν αναγκάζει όσους τον ακολουθούν να στερούνται πράγματα. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να στηρίξει το sustainability είναι ανοιχτές κεραίες σε νέες ιδέες, συλλογές και επιλογές. Πάνω σε αυτή τη λογική, η νέα συλλογή μόδας, εκτός από το sustainability, στηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και περιβάλλον, προσφέροντας items που θα ήθελες να αγοράσεις ούτως ή άλλως. Ναι, η καμπάνια “Create New & Reuse Old & Support Art &more” powered by glo είναι μια δράση που πρέπει να γνωρίζεις. 

Στα πλαίσια αυτά, τρεις καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν σχέδια, έργα και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, με τα έσοδα να διπλασιάζονται και να στηρίζουν το έργο του Fabric Republic, του οργανισμού που συλλέγει πλεονάζοντα ρουχισμό και τον ανακυκλώνει, διανέμοντάς τον για επαναχρησιμοποίηση. Πρακτικά, μέσω της συλλογής, ο οργανισμός μας φέρνει πιο κοντά στην κουλτούρα της ανακύκλωσης και στην ιδέα του να μην επιβαρύνει η μόδα τον πλανήτη. Τα ρούχα είναι για να ανακυκλώνονται και επιτέλους φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον σκοπό. 

Η σχεδιάστρια upcycle ρούχων, Βασιλική Ρούσσου, ο street artist Σωτήρης Φωκέας (ή αλλιώς Soteur), που χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον και χρώματα και πρώτες ύλες και ο Νίκος Ζήκος, ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους που έχουμε, με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες. Οι τρεις τους, δημιούργησαν μια νέα συλλογή με T-shirts, καπέλα, πετσέτες θαλάσσης και άλλα προϊόντα στα οποία θα θέλεις να επενδύσεις, με ένα extra bonus: κάνοντας πιο ιδιαίτερη τη συλλογή με τα ρούχα και τα αξεσουάρ σου, βοηθάς το περιβάλλον και το πρόγραμμα του Fabric Republic.

Ένα t-shirt σε τρία διαφορετικά χρώματα, στολισμένο με την αφηρημένη τέχνη-trademark του Soteur, πετσέτες θαλάσσης που θα σου θυμίζουν πάντα πως “it’s fun going out in the sun”, και πως το mood σου για παραλία είναι πάντα στο “on”. Ένα ακόμα, με αισθητική Νίκου Ζήκου και έντονη urban χροια, αλλά και τζόκεϊ καπέλα σε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, που δηλώνουν “here comes the sun” και πως εσύ απλώς “just wanna have sun”, είναι το κλειδί σου και για το στυλ, αλλά και για την απόδειξη που έψαχνες πως το να επενδύεις σε sustainable προϊόντα, είναι ένας ακόμα τρόπος να κάνεις πράξη την αγάπη σου για το περιβάλλον.

Κάνε κλικ στο “Create New & Re-use Old & Support Art &more” powered by glo και κάνε την πιο αβίαστα sustainable επιλογή σου. 

Μας ευχαριστείς αργότερα.