Η «συμμορία» των Friends ήταν γνωστή για πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και του ξεχωριστού τους γούστου όσον αφορά τα ρούχα που είδαμε στην καλύτερη ίσως sitcom σειρά μέχρι σήμερα. Δεδομένου ότι τα Φιλαράκια έκαναν πρεμιέρα τη δεκαετία του 1990, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά από τα ντυσίματα φαίνονται λίγο ξεπερασμένα, αλλά συνολικά, τα ρούχα τους εξακολουθούν να αντέχουν στο χρόνο αφού έχουμε μια μανία με το vintage και τις ξεθωριασμένες μπλούζες.

Σκληρή παραδοχή: ορισμένοι από τους χαρακτήρες ήταν σίγουρα λίγο πιο fashion-forward από άλλους. Ποιος, όμως, ήταν ο καλύτερος και ο χειρότερος στη σειρά όσον αφορά τις ενδυματολογικές του επιλογές;

Ο Ρος Γκέλερ, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής παλαιοντολoγίας για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς, χαρακτηρίστηκε ως ο πιο κακόγουστος. Έχασε πόντους γιατί φορούσε τακτικά πολύ μεγάλα πουκάμισα και ρούχα που ήταν κάπως βαρετά αλλά και τσαλακωμένα. Μερικές φορές φορούσε ακόμη και πράγματα που ήταν πολύ… στενά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του περίφημου δερμάτινου παντελονιού. Αξέχαστο.

«Τα ρούχα του Ρος, όπως αποδεικνύεται από το περιστατικό με τα δερμάτινο παντελόνι, ήταν βαρετά ενώ προσπαθούσε πάρα πολύ να αποδείξει το αντίθετο» είπε η Νικόλ Ρούσο, στιλίστρια του Let’s Get You. Ο Πίτερ Νιούγεν ένας στιλίστας με έδρα τη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι, παρόλο που η ντουλάπα του Ross είχε μερικά από τα χειρότερα ρούχα της δεκαετίας του ’90, σε αυτή θα βρούμε και μερικά διασκεδαστικά κομμάτια.

Κατά κάποιο τρόπο, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες και μερικές φορές αμφιλεγόμενες εμφανίσεις του χαρακτήρα φάνηκε να αντιπροσωπεύουν και τα γεγονότα στη ζωή του. «Το στιλ του Ρος φαινόταν πάντα παντού για να ταιριάζει με τον ψυχισμό του», είχε δηλώσει η Μελίσα Σατέιν, μία ειδικός στο στιλ. Άλλωστε, καθ ‘όλη τη διάρκεια της σειράς, ο Ρος πέρασε πολλά διαζύγια και πολλές αμήχανες συναντήσεις με πρώην.

Ποιος όμως, ήταν ο πιο καλοντυμένος χαρακτήρας; Ναι ναι, καλά μαντέψατε. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ρέιτσελ Γκριν εργαζότανστη βιομηχανία της μόδας κατά τη διάρκεια των περισσότερων επεισοδίων, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι η πιο στιλάτη της παρέας. Γενικά, το ντύσιμό της πήρε πόντους για την απλότητά του ενώ σπάνια φορούσε υπερμεγέθη αξεσουάρ. «Το στυλ της Ρέιτσελ ήταν απλό, αλλά πάντα επίκαιρο» υποστήριξε η Ρούσο ενώ ήταν ινφλουένσερ πριν υπάρξει το Instagram. Είτε έβαζε τζιν είτε φόρμες, η Rachel πήρε τις τάσεις από τη δεκαετία του ’90 και τις μετέφερε στο σήμερα.