Οι χρήστες του TikTok και το Reddit ξεκίνησαν μια προσπάθεια να σβήσουν από τον χάρτη τον ακραίο νέο νόμο για τις αμβλώσεις στο Τέξας, πλημμυρίζοντας έναν διαδικτυακό ιστότοπο με ψευδείς αναφορές και memes του Σρεκ που στην Αμερική αποκαλούν porn.

Ο νόμος αυτός καθιστά παράνομη τη βοήθεια στις γυναίκες στο Τέξας που μετά την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης σκέφτονται την άμβλωση. Για την επιβολή του, η ομάδα κατά των αμβλώσεων, Texas Right to Life, λάνσαρε έναν ιστότοπο όπου οι άνθρωποι μπορούν να στέλνουν ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με πιθανές παραβιάσεις. Ένα σάιτ για ρουφιάνους, δηλαδή.

«Οποιοσδήποτε Τεξανός μπορεί να ασκήσει αγωγή εναντίον κάποιου που στηρίζει την άμβλωση ή κάποιου που βοηθά και συνεισφέρει να πραγματοποιηθεί αυτή μετά από έξι εβδομάδες». Επίσης, όποιος παραβιάζει τον νόμο, είναι πολύ πιθανό να του επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 10.000 δολαρίων.

via GIPHY

Όμως, οι χρήστες που είναι υπέρ της ελεύθερης επιλογής και της αυτοδιάθεσης, είχαν μία άλλη, εξαιρετική ιδέα θα λέγαμε: βομβάρδισαν τον ιστότοπο με ψευδείς αναφορές μετά από μία καμπάνιας που οργανώθηκε κυρίως στο Reddit και το TikTok.

Αν και ο ιστότοπος βρίσκεται στον «αέρα» εδώ και ένα μήνα, οι ψεύτικες αναφορές έπεσαν βροχή την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις αμβλώσεις στο προοδευτικό -ίσως και όχι- Τέξας. Ένας χρήστης του TikTok, μάλιστα, είπε ότι έχει υποβάλει 742 ψεύτικες αναφορές για τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, για παράνομες αμβλώσεις.

Το καλύτερο κομμάτι του σαμποτάζ, όμως, είναι άλλο. Πολλοί ήταν αυτοί που, αντί να δώσουν στο σάιτ φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι κάποιος βοήθησε μία γυναίκα να κάνει άμβλωση, έδωσαν πορνογραφικές φωτογραφίες και βίντεο του Σρεκ και όχι, δεν μπορούμε να τις μοιραστούμε μαζί σας για ευνόητους λόγους. Το σάιτ-ρουφιάνος δεν το περίμενε αυτό.