Η εισαγγελεία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας (πλημμέλημα) σε βάρος του αστυνομικού-οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος χτύπησε θανάσιμα τον 23χρονο Ιάσονα τον Μάρτιο του 2021. 

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απ.Ανδρέου και η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωσή της και τη διαβίβαση τστην εισαγγελία της δικογραφίας που σχημάτισε η Τροχαία. Να υπενθυμίσουμε, πως μετά το θανάσιμο τροχαίο, ο Ιάσονας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά λίγα 24ωρα αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή. Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο, ερευνήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές. Ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στον προαύλιο χώρο της Βουλης. Ωστόσο, με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο ότι η κ.Μπακογιάννη εκείνη την ημέρα δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ.Αμαλίας. Το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.