Άσχημα νέα: Με ένα hot dog χάνεις 36 λεπτά από τη ζωή σου

Αλλά, ξέρουμε τον τρόπο να προσθέσεις χρόνια.

Άσχημα νέα: Με ένα hot dog χάνεις 36 λεπτά από τη ζωή σου

Αλλά, ξέρουμε τον τρόπο να προσθέσεις χρόνια.


Για κάθε χοτ ντογκ που τρώτε χάνετε 36 λεπτά από τη ζωή σας. Τουλάχιστον αυτό  δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature. Η έρευνα εξέτασε 5.853 τροφές και μέτρησε πώς επηρεάζουν το προσδόκιμο υγιούς ζωής.

 

 H μελέτη που ονομάζεται Global Burden of Disease και μετρά τη θνησιμότητα που σχετίζεται με τις επιλογές διατροφής που κάνει κάποιος. "Για παράδειγμα, 0,45 λεπτά χάνονται για κάθε γραμμάριο επεξεργασμένου κρέατος ή 0,1 λεπτά κερδίζονται για κάθε γραμμάριο φρούτου", εξήγησε στο CNN ο Olivier Jolliet, εκ των συντακτών της έρευνας.

Ένα από τα τρόφιμα που εξετάστηκαν ήταν το χοτ ντογκ. Με 61 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος, όποιος το καταναλώνει χάνει 27 λεπτά υγιούς ζωής. Όταν συνυπολογιστούν και τα συστατικά όπως το νάτριο και τα τρανς λιπαρά, το συνολικό «κόστος» του χοτ ντογκ υπολογίζεται στα 36 λεπτά υγιούς ζωής. 

Η κατανάλωση τροφών όπως οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα μη αμυλώδη λαχανικά, από την άλλη πλευρά, επιδρά θετικά στην υγεία.

Μια χούφτα φιστίκια θα σου χαρίσει 26 λεπτά ζωής. Ζαχαρούχα ποτά (αναψυκτικά δηλαδή) θα σου αφαιρούν λεπτά από τη ζωή σου. Αν κάνετε μικρές αλλαγές στη ζωή σας και αντικαταστήσετε το επεξεργασμένο κρέας με όσπρια θα ζήσετε να μας θυμάστε. Και ψάξτε τα θαλασσινά με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα