Για κάθε χοτ ντογκ που τρώτε χάνετε 36 λεπτά από τη ζωή σας. Τουλάχιστον αυτό  δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature. Η έρευνα εξέτασε 5.853 τροφές και μέτρησε πώς επηρεάζουν το προσδόκιμο υγιούς ζωής.

 

https://t.co/CVcMTr1SJ5

 H μελέτη που ονομάζεται Global Burden of Disease και μετρά τη θνησιμότητα που σχετίζεται με τις επιλογές διατροφής που κάνει κάποιος. “Για παράδειγμα, 0,45 λεπτά χάνονται για κάθε γραμμάριο επεξεργασμένου κρέατος ή 0,1 λεπτά κερδίζονται για κάθε γραμμάριο φρούτου”, εξήγησε στο CNN ο Olivier Jolliet, εκ των συντακτών της έρευνας.

https://t.co/juM0QlvPen

Ένα από τα τρόφιμα που εξετάστηκαν ήταν το χοτ ντογκ. Με 61 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος, όποιος το καταναλώνει χάνει 27 λεπτά υγιούς ζωής. Όταν συνυπολογιστούν και τα συστατικά όπως το νάτριο και τα τρανς λιπαρά, το συνολικό «κόστος» του χοτ ντογκ υπολογίζεται στα 36 λεπτά υγιούς ζωής. 

https://t.co/ghAFrxlIkE

Η κατανάλωση τροφών όπως οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα μη αμυλώδη λαχανικά, από την άλλη πλευρά, επιδρά θετικά στην υγεία.

https://t.co/2Ys2qdzTP0

Μια χούφτα φιστίκια θα σου χαρίσει 26 λεπτά ζωής. Ζαχαρούχα ποτά (αναψυκτικά δηλαδή) θα σου αφαιρούν λεπτά από τη ζωή σου. Αν κάνετε μικρές αλλαγές στη ζωή σας και αντικαταστήσετε το επεξεργασμένο κρέας με όσπρια θα ζήσετε να μας θυμάστε. Και ψάξτε τα θαλασσινά με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.