Ενώ η ανθρωπότητα κλαίει με τις εικόνες γονιών να δίνουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να σωθούν από την κόλαση των Ταλιμπάν υπάρχουν αρκετοί που κάνουν περιουσίες. Υπερκέρδη από την αγωνιώδη προσπάθεια των Αφγανών να εγκαταλείψουν τη χώρα τους φαίνεται πως προσπαθούν να βγάλουν οι αμερικανικές εταιρείες μισθοφόρων, όπως ο διαβόητος ιδιωτικός στρατός του Έρικ Πρινς. Ο Πρινς είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ και έχει μάλιστα υπηρετήσει κοντά του ως ανεπίσημος σύμβουλος σε θέματα στρατιωτικής και εξωτερικής πολιτικής για την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

https://twitter.com/PressSec?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ερικ Πρινς, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της στρατιωτικής εταιρείας Blackwater, χρεώνει 6.500 δολάρια ανά θέση σε ναυλωμένο αεροπλάνο από το Αφγανιστάν, ανέφερε η Wall Street Journal την Τετάρτη. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επέκρινε τον Πρινς -η εταιρεία του οποίου κέρδισε πολλά εκατομμύρια από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν- όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να χρεώνει απελπισμένους Αφγανούς χιλιάδες δολάρια για να γλιτώσουν από μια πιθανή θανατική καταδίκη.

https://twitter.com/lindyli/status/1430584756815728643?ref_src=twsrc%5Etfw

“Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος που έχει καρδιά και ψυχή θα υποστήριζε προσπάθειες να κερδοσκοπήσει πάνω στην αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων που προσπαθούν να φύγουν από μια χώρα και φοβούνται για τη ζωή τους”, δήλωσε η Ψάκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

https://t.co/P6WohVPuMI

Ο Έρικ Πρινς δήλωσε στη “Wall Street Journal” ότι αυτή τη στιγμή προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια για τη διαφυγή από το Αφγανιστάν με αντίτιμο 6.500 δολαρίων, σημειώνοντας ότι ένα υψηλότερο ποσό θα μπορούσε να χρεωθεί εάν τα ενδιαφερόμενα άτομα εγκλωβιστούν μέσα στα σπίτια τους και χρειαστούν πρόσθετη βοήθεια. Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο εάν ο Πρινς έχει την πραγματική δυνατότητα να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

https://twitter.com/rose_of_tx/status/1430530706653032449?ref_src=twsrc%5Etfw

Ντράπηκε και η ντροπή.