Στην Ελληνική Αστυνομία, που είναι κατά κύριο λόγο αυτή που έχει επιφορτιστεί με την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, το ποσοστό των εμβολιασμένων διαμορφώνεται –σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της «Κ» – στο 58%.

«Φωτιές» ανάβει στην κυβέρνηση ρεπορτάζ  του Γιάννη Σουλιώτη στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τα σώματα ασφαλείας, την ώρα που Μαξίμου και υπουργείο Υγείας αυξάνουν ασφυκτικά την πίεση προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική μόλις το 53% των αστυνομικών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη να φτάνει το 54%. Η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Άμεση Δράση, ΔΙΑΣ) το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο, με τους ειδικούς να το αποδίδουν στον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός, μάλιστα, επισημαίνει στην «Καθημερινή» ότι εάν προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διάρκειας ή υπηρετούν σε διπλωματικές αποστολές, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων πέφτει στο 32%.

Μάλλον πρέπει κάποιος να το πει –με τρόπο στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη που κάνει δηλώσεις στον ΣΚΑΪ περί επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλους τομείς του Δημοσίου πλην των υγειονομικών και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων. Και να περάσει την κομματική γραμμή και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που δεν ξέρει τι να λέει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κάποιοι κάλλιστα μπορούν να μιλήσουν για υποκρισία εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στην εκκλησία και στα σώματα ασφαλείας (τα δικά τους παιδιά δηλαδή) μιας και απαντούν με μισόλογα για τους εμβολιασμούς των ενστόλων, και εξαιτίας της απόφασης να μην προχωρήσει σε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε ναούς .

Ένα σημαντικό ποσοστό εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με το να ελέγχουν εάν τηρούνται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, θα είναι ανεμβολίαστοι την ώρα που ασκούν τα καθήκοντά τους. Μας τρολάρει η κυβέρνηση;