Το εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ απεικονίζει ένα γυμνό βρέφος μέσα σε μια πισίνα. Η εικόνα θεωρείται μια αναφορά στον καπιταλισμό, καθώς το μωρό προσπαθεί να πιάσει ένα αγκιστρωμένο δολάριο (προοικονομία το λες). Οι μη σεξουαλικές γυμνές φωτογραφίες βρεφών δεν θεωρούνται παιδική πορνογραφία σύμφωνα με το νόμο.

https://t.co/YtHYVgyFit

Αλλά, τώρα που μεγάλωσε και βρήκε το δικηγόρο που δεν διστάζει να καταθέσει μήνυση με την αιτιολογία ότι το μωράκι του εξωφύλλου έκανε ουσιαστικά σεξεργασία, θα δοκιμάσει την τύχη του. Όλα αυτά επειδή οι γονείς του δεν υπέγραψαν κάποιο νομικό έγγραφο εκείνη την ημέρα και ο Ντέιβ Γκρολ δεν του έχει δώσει σημασία τώρα που μεγάλωσε. Ο Ρόμπερτ Λούις, δικηγόρος του Έλντεν, υποστηρίζει ότι η εικόνα περνάει τα όρια της παιδικής πορνογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι η προσθήκη χρημάτων στο πλάνο κάνει το μωρό να φαίνεται “εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ”. Το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες “εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους” ισχυρίζεται στη μήνυσή του.Ο 30χρονος ζητάει τουλάχιστον 150.000 δολάρια από καθέναν από τους εναγόμενους, στους οποίους περιλαμβανονται μταξύ άλλων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικοί διευθυντές κλπ.

https://t.co/X2cvbcyOwX

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος (ο οποίος ήταν 4 μηνών τότε) έδωσαν την άδεια τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Ο φωτογράφος Kirk Weddle που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία ήταν φίλος με τον πατέρα του Elden, Rick. Του είχε πει τότε αν ήθελε να βγάλει 200 δολάρια για μια φωτογραφία του γιου του να κολυμπάει

https://t.co/nqQ0F3MKdv

Βέβαια, στην 25η επέτειο του εμβληματικού άλμπουμ ο τυπάκος αναδημιούργησε το εξώφυλλο για να αποτίσει φόρο τιμής. Μας δουλεύεις αγορίνα μου;Τριάντα χρόνια μετά, ο Spencer Elden αισθάνεται ότι τον εκμεταλλεύτηκαν. 

https://twitter.com/hashtag/spencerelden?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Elden αναφέρει ότι το εξώφυλλο του έχει προκαλέσει προβλήματα συναισθηματικής και ψυχολογικής φύσης που έπαιξαν ρόλο σε δυσκολίες της ζωής του, έχει υποστεί απώλεια εισοδήματος και ζητάει οικονομική αποζημίωση.

https://t.co/tBrRW8XcDR

“Η μόνιμη βλάβη που έχει υποστεί περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε ακραία και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικές εκδηλώσεις, παρεμβολές στη φυσιολογική ανάπτυξη και εκπαίδευση, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, παλαιότερα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλα που θα αποδειχθούν”. 

Πηγή: Variety