Πάρα πολύ ωραία πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό καλοκαίρι που υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων έξι εκατομμύρια τουρίστες αλλά βλέπει τις φωτιές στην Εύβοια να φτάνουν στη θάλασσα, πολυσύχναστες παραλίες χωρίς δείγμα ναυαγοσώστη, νησιά που δεν μπορούν να διαχειριστούν τον όγκο των τουριστών και φυσικά είναι εστίες υπερμετάδοσης της Covid-19. Πχ. Μητέρα με παιδί ΑμεΑ δέχτηκε εξευτελιστική συμπεριφορά από μηχανικό πλοίου στην Κέρκυρα που την ανάγκασε να κατέβει στη μέση του πουθενά επειδή ενοχλήθηκαν επιβάτες.

Συγχαρητήρια για την ένδειξη απανθρωπιάς και χαμέρπειας στον καπετάνιο αυτού του τουριστικού πλοίου. Στα καλά νέα, δεν τους πέταξαν στη θάλασσα. Η καταγγελία δημοσιεύθηκε αρχικά στο corfutvnews.gr κι αναφέρει ότι στις 15 Αυγούστου η μητέρα και ο θέλησε να επισκεφτεί τους Παξούς με τον γιο της και επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο.

Η γυναίκα καταγγέλλει πως κάποια στιγμή την πλησίασε, ο κατά δήλωση του μηχανικός του πλοίου και της είπε ότι θα τους αποβιβάσουν στο λιμάνι της Λευκίμμης “γιατί το παιδί της ενοχλεί τους άλλους επιβάτες“.

Όπως αναφέρει, μετά την αποβίβαση τους από το πλοίο κινδύνεψαν να πάθουν ηλίαση, ενώ η γυναίκα αναγκάστηκε να πληρώσει επιπλέον 70 ευρώ προκειμένου να επιστρέψει στην πόλη της Κέρκυρας με ταξί. Η γυναίκα προέβη σε δημόσια καταγγελία για το περιστατικό στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, τον Λιμενάρχη Κέρκυρας, τον Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα μέσα ενημέρωσης.

 

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας.

“Με λύπη και θυμό ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας ενημερώθηκε από μητέρα ατόμου με αναπηρία αλλά και από τα ΜΜΕ ένα θλιβερό γεγονός, την αποβίβασή τους από πλοίο που εκτελεί τουριστικές διαδρομές και ενώ είχε προορισμό από Κέρκυρα προς Παξούς, τους αποβίβασε – εγκατέλειψε υποχρεωτικά στο Λιμάνι της Λευκίμμης, με αιτιολογία την συνομιλία που είχε γιός της άτομο με αναπηρία με συνταξιδιώτες τους, θέτοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία, οικονομική ζημιά, κίνδυνο της υγείας τους και ιδιαίτερα του ατόμου με αναπηρία και βεβαίως μείωση της αξιοπρέπειάς τους, περιθωριοποιώντας τους και εγκαταλείποντάς τους σε μία άγνωστη και απομακρυσμένη περιοχή. Ως Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία συμπαραστεκόμαστε στην ηρωϊδα μάνα του ατόμου με αναπηρία, που με τεράστιους αγώνες και κοινωνικές, επαγγελματικές θυσίες καταφέρνει να μεγαλώσει το παιδί της, μέσα σε αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, προνοιακές συνθήκες, και ζητούμε από τους υπεύθυνους φορείς να διερευνηθεί το θλιβερό αυτό συμβάν και αν έχει συμβεί να αποδοθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους του πλοίου“.