Οι εκκλήσεις για καθολικό εμβολιασμό από την Πολιτεία συνεχίζονται αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τους δικούς τους λόγους. Έτσι, ένας φαρμακοποιός από το Ρέθυμνο, ο Μανώλης Στεφανάκης, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, δημιούργησαν ένα σποτ μπας και πείσουν τον κόσμο να κάνει το «μπόλι», όπως το αποκαλούν οι αρνητές του.

Το αποτέλεσμα είναι κάπως cringe ή αστείο, όπως το πάρει κανείς. Όπως δήλωσε ο φαρμακοποιός στην ΕΡΤ, «καθημερινά πολύς κόσμος στο φαρμακείο μάς εμπιστεύεται ένα πρόβλημα που φοβάται. Τώρα με τον εμβολιασμό πολύς κόσμος φοβάται. Το συζητάμε, του εξηγούμε με το χιούμορ και με την καλή μας διάθεση. Το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι σε αυτό που μας συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Η κυρία Μαρία, πρωταγωνίστρια του σποτ, μπουκάρει στο φαρμακείο και αραδιάζει τα γνωστά κλισέ των αντιεμβολιαστών περί 5G και λοιπές ιστορίες για αγρίους που της μετέφερε η κόρη της αλλά εκείνη δεν πιστεύει και τόσο και ζητά να κάνει το εμβόλιο. «Έρχονται τα εγγόνια μου από τη Θεσσαλονίκη. Θέλω να κάνω το εμβόλιο, μην πείτε τον πείτε στην κόρη μου», λέει και ο φαρμακοποιός τη ρωτά το λόγο. «Γιατί μου είπε ότι θα εκπέμπω  Πανταζή», δηλαδή 5G.

Για την ιστορία, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο παραμένουν σε lockdown με απαγόρευση κυκλφορίας και περιορισμό στη μουσική.