Με ανακοίνωσή του, το OnlyFans αποφασίζει την απαγόρευση “καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου” από τον Οκτώβριο. Η πλατφόρμα προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή μετά από έγγραφα που διέρρευσε το BBC, αποκαλύπτοντας πως εκατοντάδες ανήλικοι δημοσιεύουν και πωλούν δικό τους πορνογραφικό υλικό στην πλατφόρμα, παρά τον περιορισμό για χρήστες άνω των 18 ετών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το OnlyFans θα συνεχίσει να επιτρέπει την ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, με προϋπόθεση ότι το υλικό θα συμβαδίζει με τους κανόνες του, οι οποίοι και θα επικαιροποιηθούν. 

Η απαγόρευση καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου και γίνεται μετά από αίτημα τραπεζών και εταιριών πληρωμών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα. Η ανακοίνωση ανέφερε πωςQ

“για να διασφαλίσουμε την μακροχρόνια βιωσιμότητα της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να είμαστε μια πλατφόρμα χωρίς αποκλεισμούς, πρέπει να εξελίξουμε τις οδηγίες για το περιεχόμενο μας”.

Το OnlyFans, μετρώντας πάνω από 120 εκατομμύρια subscribers, οι οποίοι πληρώνουν συνδρομή και tips σε δημιουργούς για βίντεο, φωτογραφίες και τη δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικών μηνυμάτων, κρατάει το 20% των πληρωμών αυτών. 

Το δημοσίευμα του BBC που φαίνεται να προκάλεσε και αυτή την αλλαγή στους κανόνες και τις δυνατότητες της πλατφόρμας, ανέφερε μεταξύ άλλων, παραδείγματα με βίντεο όπου ένας άντρας τρώει κόπρανα, ενώ σε ένα άλλο ένας άντρας φαίνεται να πληρώνει άστεγα άτομα να κάνουν σεξ ον κάμερα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένα ακόμα συχνό φαινόμενο στο OnlyFans είναι αυτό της εμφάνισης ανήλικων χρηστών σε βίντεο ενηλίκων, γεγονός που κάνει τη δυνατότητα ελέγχου του περιεχομένου αρκετά περίπλοκη. 

Πολλά από τα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν με ή χωρίς τη συγκατάθεσή τους στο OnlyFans αποτελούν θύματα προηγούμενης σεξουαλικής κακοποίησης, με κάποιες καταγγελίες να κάνουν λόγο για photoshop σε φωτογραφίες με πρόσωπα ανηλίκων σε σώματα τρίτων, πχ. ενήλικων πορνοστάρ.