Ναι, ναι. Σε αυτή τη λίστα θα βρείτε την απόλυτη καλοκαιρινή ταινία, αυτή που σας έκανε να κοιτάξετε με τρόμο τη θάλασσα όσο λιαζόσασταν πάνω στο φουσκωτό στρώμα στα νερά του Αιγαίου ή του Ιουνίου. Αλλά θα βρείτε και μερικές ακόμα, κάποια horror films που μαύρισαν απότομα το φωτεινό σας καλοκαίρι ένα βράδυ που αποφασίσατε με την παρέα σας να καθίσετε  σπίτι και να απορρίψετε την πρόταση για ένα γρήγορο ποτό στο Κουκάκι. Μεταξύ μας, καλά κάνατε.

Αν και οι ταινίες τρόμου είναι συνδεδεμένες με τις απόκριες λόγω των αμφιέσεων και του μυστήριο που αναδύεται -κυρίως- μέσω της σκοτεινής ατμόσφαιρας, οι καλοκαιρινές ταινίες που ξεκινούν με μια γενναία δόση ξεγνοιασιάς σε κάποια λίμνη της Αμερικής, τείνουν να είναι οι καλύτερες. Οπότε, ποιο Halloween μωρέ όταν ο ήλιος καίει και το σώμα μας ζητά επειγόντως μια βουτιά σε θολά νερά; Εκεί είναι το ψωμί. Βέβαια, και τα απομακρυσμένα σπίτια στο Τέξας είναι επίσης μια καλή επιλογή. Καταλάβατε πού το πάμε, οπότε ας ξεκινήσουμε με το cult έπος του 1974 τη λίστα με τις 5 καλοκαιρινές ταινίες τρόμου που δεν θα σας αφήσουν να κοιμηθείτε μέχρι να έρθει ο χειμώνας.

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Το παλιό, το ορθόδοξο. Ας κάνουμε στην άκρη τα remakes. To καλοκαίρι είναι ιδανικό για ένα γεμάτο από όμορφες εικόνες road trip. Αυτό σκέφτηκαν και οι φίλοι μας όταν αποφάσισαν να επισκεφτούν το Texas. Όταν το Texas Chainsaw Massacre κυκλοφόρησε, πολλοί κινηματογράφοι εκτός Αμερικής, αποφάσισαν να μην το προβάλουν. 

Friday The 13th – 1980

Ή αλλιώς, Παρασκευή και 13 όπως έγινε γνωστό στη χώρα μας. Για το original μιλάμε. Μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών και άκρως καλοκαιρινή αφού η χαριτωμένη μας ιστορία διαδραματίζεται σε ένα summer camp. Αρκετά βίαια είναι η αλήθεια.

I Know What You Did Last Summer – 1997

Μία φράση που χρησιμοποιούμε συχνά τους θερινούς μήνες, είναι αυτή: «ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι». Αυτός είναι και ο τίτλος της ταινίας με τους τέσσερις νεαρούς, τότε, πρωταγωνιστές. All time classic επιλογή η οποία δεν θα σας απογοητεύσει. Καλά, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι αφού τα reviews δεν ήταν και αποθεωτικά, χωρίς αυτό να έχει μεγάλη σημασία.

Sleepaway Camp – 1983 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αυτές τις ταινίες δεν τις παρακολουθούμε για τα ειδικά εφέ. Αν ψάχνετε κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν προτιμότερο να βρείτε μια λίστα με horror movies από το 2010 και μετά. Σε films όπως το Sleepaway Camp, θα βρούμε κάτι που οι περισσότερες νέες ταινίες δεν έχουν: ατμόσφαιρα και φυσικά, αυθεντικότητα. Καλοκαίρι και camp, ο τέλειος συνδυασμός.

Jaws – 1975

Οι παραλίες στην Αμερική άδειασαν. Αυτό, από μόνο του, είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο.