Καλοκαίρι. Βρίσκεστε στη θάλασσα πάνω σε ένα φουσκωτό φλαμίνγκο φορώντας γυαλιά ηλίου σας και ένα χαριτωμένο καπελάκι που σας προστατεύει από τον ήλιο. Όχι, ξεχάστε την παραπάνω περιγραφή. Θα σας το κάνουμε πιο εύκολο: σκεφτείτε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Κάποτε στο Χόλιγουντ

Ας υποθέσουμε ότι χαλαρώνετε στην πισίνα σας γιατί είστε large. Χαλαρώνετε με ένα κοκτέιλ και ένα τσιγάρο. Κακή συνήθεια η δεύτερο, απολαυστική η πρώτη, αρκεί να μην το παρακάνετε. Τα τεράστια ακουστικά σας καλύπτουν τα αφτιά σας και τραγουδάτε. Είστε alone, για πάρτη σας και έχετε ετοιμάσει την απόλυτη καλοκαιρινή playlist. Περνάτε και μόνοι σας καλά, που τραγουδάνε οι 40+ στα trash πάρτι (τα περισσότερα τραγούδια που θα βρείτε στη λίστα δεν είναι trash, απλά ακούγονται συχνά στα συγκεκριμένα πάρτι, έχει διαφορά).

Τι θα ακούσουμε, όμως, αν δανειστούμε τα ακουστικά σας; Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν τραγούδια που πραγματικά, βαρεθήκαμε να ακούμε κάθε καλοκαίρι και ελπίζουμε να μην τα βρούμε στη λίστα σας. Μιλήσαμε γι’ αυτά σε προηγούμενο κείμενο άλλωστε. Υπάρχουν όμως και τραγούδια που όπως φαίνεται, θα ακούμε μέχρι να σκίσουμε τα μνημόνια, ή αλλιώς, όπως λένε και οι ευέξαπτοι γραφιάδες του ελληνικού ίντερνετ σε κάθε μαγική ελληνική στιγμή, μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ποια είναι αυτά; Ελάτε τώρα…

Ημισκούμπρια – Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία

Ίσως το απόλυτο καλοκαιρινό hit. Δεν ανήκει στην κατηγορία trash, είναι μια κατηγορία από μόνο του. Βέβαια, αν προσέξετε τους στίχους, θα καταλάβετε ότι μιλάει για όλες τις κακές και άβολες στιγμές μας το καλοκαίρι. Κάθε φορά που ακούγεται σε κάποιο beach bar δημιουργείται ένα χαμός. 

Σοφία Αρβανίτη – Μην μου μιλάς για Καλοκαίρια

Ο εναλλακτικός τίτλος του κειμένου είναι «θα ακούμε αυτά τα τραγούδια μέχρι να σκίσουμε τα μνημόνια». Ε, με το τραγούδι της Σοφίας Αρβανίτη σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά, αγκαλιάζονται μεταξύ τους και σκέφτονται τις παρελθοντικές τους ερωτικές περιπέτειες.

Νίκος Καρβέλας – Καλοκαιρινές διακοπές

Το κομμάτι αυτό μπήκε στη λίστα από συνήθεια. Η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα πλέον είναι ανάμεικτα. Κάποιοι χορεύουν και χοροπηδούν, κάποιοι όχι. Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε και το Λιωμένο Παγωτό, και το Καλοκαιρινά Ραντεβού.

Θάνος Καλλίρης – Κάποιο Καλοκαίρι

Μερακλίδικο. Το ακούμε συνήθως σε κάποιο επαρχιακό beach bar μόλις ο ήλιος δώσει τη θέση του στο φεγγάρι και ο σερβιτόρος ή η σερβιτόρα ανάψουν τα ρεσώ. 

Φατμέ – Το καλοκαιράκι

Οι 40+ που αναφέραμε παραπάνω είναι μεθυσμένοι. Το Καλοκαιράκι από Φατμέ ακούγεται από τα ηχεία και αρχίζουν και τραγουδούν λες και είναι στη σχολική χορωδία. Όχι, δεν το έχουμε βαρεθεί. Στα καπάκια μπαίνει και το Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε από τους Λαθρεπιβάτες. Α, ναι, μην ξεχάσουμε και το Κρουαζιέρα θα σε πάω.

Μαντώ – Αυτό το Καλοκαίρι

Χάος. Το μαγαζί στον αέρα. Από το 1989 που κυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα, η Μαντώ εξακολουθεί να είναι η αρχή και το τέλος του καλοκαιριού μας.

Βίκυ Χαρίτου – Νύχτες στη Μύκονο

Υψωμένες γροθιές. Η επανάσταση, άλλωστε, θα ξεκινήσει από τη Μύκονο. Βρείτε μας έναν άνθρωπο που να μην έχει χορέψει με το τραγούδι της Βίκυς Χαρίτου και εμείς θα κάτσουμε να ακούσουμε όλη τη δισκογραφία του Snik.