Το βίντεο ενός άβολου διαλόγου, που ξεκίνησε από προσπάθεια για φλερτ, έχει ήδη δημοσιευθεί σε διάφορα διεθνή μέσα, όπως η Independent και η Daily Mail. Στο βίντεο αυτό, μια 19χρονη δέχεται το φλερτ ενός 40χρονου άντρα στο γυμναστήριο, θυμίζοντάς μας όλες τις φορές που αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε στις ανεπιθύμητες προτάσεις κάποιου, στο πιο λάθος μέρος, την πιο άβολη στιγμή. Ο άντρας πλησίασε τη νεαρή, ζητώντας της το κινητό της, με την κάμερα να καταγράφει, για να δεχτεί την πιο ειλικρινή, αλλά προσβλητική για τον ίδιο, απάντηση. 

Η Άβρεϊ Όβαρντ είχε φτάσει στο γυμναστήριο, έκανε στρέτσινγκ, και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το yoga session της. Είχε ήδη πατήσει το rec στην κάμερα του κινητού της για να βιντεοσκοπήσει την προπόνησή της και να την ανεβάσει στο TikTok, όπως συνηθίζει. Κάποια στιγμή την πλησιάζει ένας άντρας, γύρω στα 40, και τη ρωτάει αν τραβάει βίντεο. Εκείνη απαντάει καταφατικά. Πέντε λεπτά αργότερα, ο άνδρας επιστρέφει, κάνοντάς της νόημα να βγάλει τα ακουστικά της και ρωτάει ποιο είναι το όνομά της. Έπειτα, σε μια προσπάθεια να εκκινήσει μια συζήτηση μαζί της, της μιλάει για τη φυσικοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται, λόγω ενός τραυματισμού. Εκείνη κοιτάζει το κινητό της, κάνοντας κάτι παραπάνω από εμφανές το ότι δεν ενδιαφέρεται. Ακάθεκτος ο 40χρονος, της ζητάει το κινητό της, για να δειπνήσουν μαζί. Το φανάρι δεν “πρασίνησε” ποτέ, αλλά από ό,τι φαίνεται, αυτό δεν τον πολυένοιαξε. 

“Όταν ξαναπεράσω από εδώ μπορεί να μη σε βρω… Ήθελα να ζητήσω τον αριθμό σου, για να δειπνήσουμε μαζί”, της λέει, με εκείνη να του απαντάει το απλό -για κάποιους αυτονόητο- “λυπάμαι, δεν γίνεται, παραείμαι νέα για εσένα”.

Ο 40χρονος δεν το διαχειρίστηκε και πολύ καλά αυτό. Εμφανώς προσβεβλημένος ακούγεται να της απαντάει: “Αλήθεια; Κι εγώ παραείμαι πλούσιος”. Έπειτα απομακρύνεται και η κοπέλα γελά νευρικά. Πόσα τέτοια νευρικά γέλια έχουμε “γεννήσει” μετά από προσβολές ανθρώπων που ήταν σίγουροι πως δεν θα τους απορρίψουμε. Οριακά δεν μας αναγνώρισαν καν το δικαίωμα να το κάνουμε. 

@avreyovard

for those who saw my YT vid lmao here’s this …. LEAVE WOMEN ALONE!!!! #gym #gymgirl #PerfectMarcJacobs

♬ original sound – ave

Η κοπέλα ανέβασε το βίντεο με τη συνομιλία αυτή στο TikTok, γράφοντας στη λεζάντα τη φράση “Αφήστε ήσυχες τις γυναίκες!“. Τα σχόλια γέμισαν με γυναίκες που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση στο γυμναστήριο, με άλλες που αναρωτιούνται γιατί οι άντρες δεν μπορούν να δεχτούν την απόρριψη. Η αμυντική του στάση δεν έμεινε ασχολίαστη προφανώς. 

Ναι, προφανώς δεν έλλειψε και ο αντίλογος, που γίνεται τοξικός. Χρήστες που θεώρησαν πως το ηλικιακό σχόλιο της κοπέλας ήταν προσβλητικό. Λες και το να ξεπερνάς έτσι άνετα τα όρια ενός ατόμου που σου κάνει εμφανές πως δεν ενδιαφέρται να πιάσει κουβεντούλα μαζί σου, πόσο μάλλον να βγει για φαγητό μαζί σου, είναι ΟΚ. Καθόλου φορτικό, καθόλου προσβλητικό. Άλλοι εξυπνακίστικα έγραψαν πως η συμπεριφορά της δεν θα ήταν τέτοια, αν ο 40χρονος ήταν ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος μάλλον δύσκολα θα έφερνε σε τόσο δύσκολη θέση μια γυναίκα στο γυμναστήριο. Σε ένα μέρος που τα όρια μεταξύ των παρευρισκόμενων είναι σαφή -ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε- και ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι πολύ πολύ συγκεκριμένος. 

Σε κάθε περίπτωση, η Όβαρντ, με ένα βίντεο που ανέβασε στο YouTube εξήφησε πως ήταν αιφνιδιαστική η προσέγγιση του 40χρονου, καθώς πρώτη φορά δέχτηκε φλερτ στο γυμναστήριο. Μάλιστα, το θεωρεί και απρεπές, μιας και αποτελεί ένα χώρο στον οποίο πηγαίνει μόνο για να γυμναστεί και να τραβήξει τα βίντεό της.