Από χθες όλο το ελληνικό ίντερνετ ασχολείται με τη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά και την άρνησή του να κάνει το εμβόλιο μέχρι τουλάχιστον αυτό να γίνει υποχρεωτικό. Όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκαν αντιδράσεις στον διαδικτυακό κόσμο αφού, μην ξεχνάμε, ο τενίστας είχε πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». Τώρα, που αποδεδειγμένα έχουμε στη διάθεσή μας το σημαντικότερο όπλο μας απέναντι στον κορονοϊό, αρνείται να το κάνει, σε μία κίνηση που μας μπέρδεψε αρκετά. Εκτός από τους θαυμαστές του και την κυβέρνηση, απογοητεύτηκε και ο απλός κόσμος, αυτός που έτρεξε να κάνει το εμβόλιο. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο 82χρονος κύριος Μιχάλης. Τα λόγια του έγιναν αμέσως viral σε σελίδες όπως «Η Απιστία δεν είναι μαγκιά, είναι Αυτοταπείνωση» και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

«Στεφανάκο μου, γλυκό μου παιδί τι βγαίνεις και λες για το εμβόλιο; Eίσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις και μπράβο σου. Εμείς σβώλους παίζαμε και αυτό όχι συνέχεια. Είχαμε με πραγματικά προβλήματα να ασχοληθούμε και δουλεύαμε από μικρά παιδιά με τον αδερφό μου που τώρα ζει στους Παξούς. Εσείς οι νέοι τα έχετε σχεδόν όλα. Ένα Χάροντς σας λείπει όπως είπες αν και πιστεύω είναι κάπως υπερβολικό ρε μάτια μου. Μην με παρεξηγείς, αλλά έχω μάθει να ζω με λίγα, δεν θέλω παραπάνω. Η νεολαία σήμερα θέλει τα πολλά. Αυτά τα διαόλια, το Facebook και τα Instagram σας έχουν πάρει τα μυαλά και πετάτε τη μία χαζομάρα μετά την άλλη. Και αναρωτιέμαι ρε αγόρι, γιατί;

Τη μία κάνεις διαφήμιση, καμπάνια, πώς τα λέτε και λες να μείνουμε σπίτι για την ασφάλειά μας. Και εγώ σε πίστεψα ρε μαν. Έμεινα σπίτι και πρόσεχα. Κάνα τάβλι έβγαινα και έπαιζα στα κρυφά με την υπόλοιπη ομάδα στην πλατεία. Πώς γίνεται να μας λες να μείνουμε ασφαλείς και μόλις βγαίνει το εμβόλιο που μας παρέχει ασφάλεια να λες δεν το κάνω; Περίεργα πράγματα. Θα μπορούσες να ήσουν εγγονός μου γι’ αυτό θα σου δώσω μια συμβουλή. Πριν μιλήσεις, βούτα τη γλώσσα σου στο μυαλό σου. Αυτό μου έλεγε ο πατέρας μου και το έχω κρατήσει. Καλός άνθρωπος ο πατέρας μου, παλιός κομμουνιστής που πέρασε δύσκολα. Άλλο ήθελα να σoυ πω όμως, αρχίζω και ξεχνάω, μην με παρεξηγείς.

Το θυμήθηκα. Δηλαδή εμείς που καρφώσαμε AstraZeneca τι είμαστε; Μεταλλαγμένοι είμαστε; Να μας απαντήσεις. Συγνώμη αν γίνομαι κάπως επιτελικός. Επιθετικός ήθελα να πω, μπερδεύτηκα με τον υπουργό. Άλλος αυτός, μην ανοίξω το στόμα μου. Αν θες να με πεις μεταλλαγμένο γεράκο, να με πεις, δεν έχω πρόβλημα. Εγώ το χρέος μου το έκανα απέναντι στην οικογένεια και όσους με επισκέπτονται. Εμπιστεύομαι την επιστημονική κοινότητα αν και δεν ξέρω πολλά από αυτά. Ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία που σε έχει θεό αναστάτωσες. Πώς τους την έφερες έτσι ρε μπαγάσα; Εκεί δεν στο κρύβω, γέλασα.

Τώρα όμως βγαίνεις και μου λες δεν θα κάνω το εμβόλιο μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό και μετά κάτι φιλοσοφικά “προσέχοντας τον εαυτό σου, προσέχεις επίσης όσους βρίσκονται στο πλευρό σου”. Ένας διανοούμενος, Φουσέκης νομίζω λεγόταν, έλεγε “άσ’ τα φιλοσοφικά”. Αυτό θα σου πω και εγώ. Κοίτα να προσέχεις πραγματικά τον εαυτό σου γιατί μας μπέρδεψες με την συμπεριφορά σου. Μήπως είσαι εσύ 10 χρονών και δεν ξέρεις τι λες; Όχι, 23 χρονών παλικάρι, γεροδεμένο, με πλάτες και πλούσια κόμη. Έλα ρε αγόρι μου, σοβαρέψου. Για το καλό σου το λέω. Μιχάλης 7, Καμίνια»

*Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας