Εσείς κάνατε μαραθώνιο με τις ταινίες του Harry Potter στο Star τις προηγούμενες μέρες ή είστε τίποτα Muggles; Επίσης, γνωρίζατε ότι το “t” όταν λέμε “Voldemort”, είναι άηχο; Αν δεν το γνωρίζατε, μόλις το μάθατε. Έπρεπε να το θίξουμε αφού στη σειρά επαναλαμβάνουν συνεχώς το ίδιο λάθος. Αυτή η συνέντευξη, όμως, δεν έγινε για να εστιάσουμε στις μικρές, ενοχλητικές λεπτομέρειες που ίσως δεν σας αφορούν, αλλά για να εστιάσουμε -κυρίως- στην ελληνική πραγματικότητα που λογικά, σας αφορά. Μόνο που, για να το καταφέρουμε αυτό, επιλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο, σχεδόν μαγικό θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος.

Αν είστε από τα άτομα που έχουν διαβάσει τα βιβλία της J.K. Rowling περισσότερες φορές από και από τα διαφημιστικά γνωστής εταιρείας επίπλων και βλέπετε μέσω της οθόνης σας τον Daniel Radcliffe, την Emma Watson και τον Rupert Grint (γιατί αναφέρεται συνεχώς τελευταίος ο αγαπητός Ronald Weasley;) πιο συχνά και από τη θεία σας στο χωριό, τότε είναι πολύ πιθανό να ακολουθείτε τη σελίδα Κομμάτια Ναγκίνι στο Facebook και το Instagram. Η σελίδα είναι στην ουσία η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Daily Prophet η οποία απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του Harry Potter της χώρα μας, σχολιάζοντας την επικαιρότητα με διάφορες εικόνες και βίντεο από το σύμπαν της Rowling. Ο Νίκος Φόβος, ένας από τους founders του Hogwarts o διαχειριστής και δημιουργός της σελίδας, απάντησε θετικά στο γράμμα μας και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μερικές classified πληροφορίες που ενδεχόμενος είναι στοιβαγμένες σε κάποιο συρτάρι του Υπουργείου Μαγείας.

Πώς προέκυψε η ιδέα του Κομμάτια Ναγκίνι και πότε η σελίδα έκανε το “επίσημο ντεμπούτο” της;

Για το επίσημο ντεμπούτο πρέπει να περιστρέψουμε αρκετές φορές την χρονομηχανή μας μέχρι να γυρίσουμε στις 30 Οκτωβρίου του 2012. Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στο Harryworld, ένα υπέροχο χαριποτερικό forum του οποίου ήμουν άοκνο μέλος. Ναι, μιλάμε για εποχές όπου ήταν ακόμα στα prime τους τα forums, τα greeklish και τα pokes στα facebook.

Πόσες φορές έχεις δει τις ταινίες και πόσες φορές έχεις διαβάσει τα βιβλία;

Τα βιβλία είναι απόλυτα συνυφασμένα με την εφηβεία μου, κάτι που σημαίνει ότι τα έχω λιώσει σε σημείο που να έχουν περιέλθει στην θλιβερή κατάσταση που ήταν το βιβλίο των φίλτρων του Ημίαιμου Πρίγκιπα. Για τις ταινίες δε χρειάζεται να πω πολλά. Star channel μέχρι να σταματήσει να προβάλλεται το Home Alone.

Η αγαπημένη σου σκηνή;

Χωρίς αμφιβολία οι αναμνήσεις του Snape και το αλησμόνητο “Always”. Ούτε τα viral memes με την ομώνυμη μάρκα σερβιέτας δεν στάθηκαν ικανά να μαγαρίσουν τη σκηνή αυτή.

Εξελίσσεται σε fail το Fantastic Beasts ή υπάρχει περιθώριο να σωθεί;

Επειδή είχα μηδαμινές προσδοκίες εξ αρχής, ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν οι ταινίες μου άρεσαν επειδή ήταν όντως καλές ή απλά επειδή δεν ήταν απαίσιες. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια πάντως, ειδικά μετά την απομάκρυνση του Depp.

Πολλά από τα post έχουν να κάνουν με την επικαιρότητα. Απαιτείται ψάξιμο ή σου έρχονται αυτόματα οι αντίστοιχες εικόνες στο μυαλό;

Ελάχιστα είναι εκείνα που απαιτούν στύψιμο μυαλού ή ψάξιμο αλά Hermione Granger. Άλλωστε μιλάμε για την ελληνική επικαιρότητα που είναι τόσο ευνοϊκή για τις τρολοσελίδες όσο και ο Dumbledore για το Gryffindor.

Νίκη Κεραμέως ή Dolores Umbridge;

Κλίνω προς την ισοπαλία. Ίδια απέχθεια προς τα παιδιά, ίδια ενδυματολογική κακογουστιά και ίδιες πιθανότητες να ρίξουν ασυγχώρητη κατάρα σε κάποιον μαθητή.

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι από τις ταινίες ή τα βιβλία, τι θα ήταν αυτό;

Από ταινίες άπειρα, με χαρακτηριστικότερο όλων την τελική μάχη όπου ο Voldy ρίχνει ξεγυρισμένα μπατσίδια στον Harry σαν άλλος ταξίαρχος Θεοχάρης και εν τέλει μετατρέπεται σε “όλα στον αέρα χαρτοπόλεμος” σαν άλλη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Ποιοι είναι οι Παράφρονες της σύγχρονης Ελλάδας; Με ποιους θα μπορούσαμε να τους παρομοιάσουμε;

Δε θα κάνω τον προφανή παραλληλισμό με το βουλευτικό μας σώμα. Θα σταθώ σε όλα τα φασιστοειδή, φανερά και μη, τα οποία παράγονται σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όσες μπορούμε να καταναλώσουμε.

Το πιο υποτιμημένο post που έχει γίνει στη σελίδα;

Messenger, dm στο Instagram ή γράμμα με κουκουβάγια; Tι θα προτιμούσες; Αλήθεια, ολόκληρος μαγικός κόσμος, ένα τηλέφωνο δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν;

Ξεκάθαρα γράμμα. Φαντάσου την McGonagall να έστελνε τις προσκλήσεις για το Hogwarts με φωνητικό μήνυμα στο messenger ή στο insta. Ξέρεις πόσοι ικανοί μάγοι θα έχαναν την ευκαιρία τους επειδή θα το μετέφεραν απευθείας στα spam;

Τι συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες; Να κερδίσει η Αγγλία το Euro ή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Quidditch;

Και τα δύο συγκεντρώνουν λιγότερες πιθανότητες ακόμα και από το να υπερασπιστεί ο Κούγιας μέλος του Τάγματος του Φοίνικα σε αντιδικία με Θανατοφάγο.

Διακοπές στο Hogsmeade ή σε κάποιο ελληνικό νησί και γιατί;

Για το ελληνικό νησί χρειάζεσαι κοτζάμ πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ για το Hogsmeade μια απλή συγκατάθεση κηδεμόνα. Εύκολη η επιλογή.

Σε ποιον θα έδινες το ελιξίριο της ζωής για να δημιουργεί αιώνια;

Θα επέλεγα τον George Martin, γιατί η φιλοσοφική λίθος ίσως να είναι η μόνη ρεαλιστική ελπίδα ώστε να ολοκληρωθεί η λογοτεχνική σειρά του Game of Thrones.

Τι θα έκαναν στο Hogwarts για να καταπολεμήσουν τον πρόσφατο καύσωνα; Δε νομίζω να έχουν κλιματισμό.

Mε τέτοιο καύσωνα σαν τον φετινό, ακόμα και ο ίδιος ο Dumbledore θα κατέφευγε στην εφεύρεση των Muggles. Γιατί ως γνωστόν “Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, αρκεί κάποιος να θυμηθεί να ανάψει το κλιματιστικό”.