Αμάρτησε, από ό,τι φαίνεται, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Απόδειξη; Το θετικό του τεστ στον κορωνοϊό. Σε άλλα νέα, μιλώντας στο κανάλι Alpha της Κύπρου, ανέφερε πως βρέθηκε θετικός στον ιό, με ήπια συμπτώματα προς το παρόν και την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή. Βέβαια, δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω, γιατί παλιότερα είχε πει μερικά «μεγάλα λόγια» για τον ιό.

Τα μεγάλα λόγια; Ο Μητροπολίτης είχε μιλήσει ενώπιον πιστών, για το πρίσμα που ο ίδιος βλέπει τον κορωνοϊό, έχοντας αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι επιδημίες δεν προκαλούνται από μικρόβια. Όχι. Οι επιδημίες προκαλούνται από τις αμαρτίες όλων μας. Όπου αμαρτίες, φαντάσου τη μαγείες, τα «αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα εκτός γάμου βεβαίως βεβαίως, οι εκτρώσεις και τα λοιπά.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει:

«Τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλαμβάνω. Οι μαγιές όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. Πρωτοφανή πράγματα. Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο Θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα».

Τώρα αν ήμασταν μικρόψυχοι, θα αναρωτιόμασταν για ποια από όλες τις παραπάνω «αμαρτίες» είναι ένοχος ο Μητροπολίτης, αλλά δεν είμαστε. Λάθη γίνονται. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός διαφορετικά.

Να αναφέρουμε κάπου εδώ, πως ο Μητροπολίτης δεν είναι εμβολιασμένος κατά της Covid-19. Πιθανότατα θεωρούσε την αποχή από τις αμαρτίες μια καλή ζαριά για την ανοσία. Και δεν πήγε καλά αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, περαστικά θα πούμε.