Οι πιθανότητες να απαντήσουμε «καλοκαίρι» στην ερώτηση «ποια περίοδο θα θέλατε να βρεθείτε στην Αγγλία», είναι μειωμένες, σχεδόν ανύπαρκτες. Τι να κάνουμε όμως, δεν μεγάλωσαν όλοι δίπλα στη θάλασσα του Αιγαίου ή του Σαρωνικού και γενικότερα, δεν γυρίζει ο κόσμος γύρω από την Ελλάδα. Ο Banksy, με λίγα λόγια, δεν έφαγε ποτέ καλαμαράκια σε κάποια ελληνική ταβέρνα και -λογικά- ποτέ του δεν πέρασε τους θερινούς μήνες σε κάποιο εξωτικό χωριό της Κορινθίας.

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν έζησε τα καλοκαίρια του στην Αγγλία παρέα με τους γλάρους τρώγοντας fish and chips. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μια σειρά από έργα του εμφανίστηκαν σε παραθαλάσσιες πόλεις της Βρετανίας, που έφεραν όλα τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Banksy: την παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και τους αρουραίους που έκαναν ηλιοθεραπεία, γιατί ακόμη και τα αγαπημένα του τρωκτικά, χρειάζονται καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Banksy, αν και δεν χρειαζόταν, επιβεβαίωσε ότι αυτός ήταν ο καλλιτέχνης πίσω από τα έργα χθες το βράδυ (13 Αυγούστου), δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τίτλο: A Great British Spraycation. Στο κλιπ τριών λεπτών, κυκλοφορεί με ένα τροχόσπιτο, περιηγείται στις τοποθεσίες όπου εμφανίστηκαν τα graffiti, δηλαδή στα μέρη Great Yarmouth, Lowestoft, Gorleston, Oulton Broad και Cromer.

Αν και δεν το συνηθίζει, ο Banksy υπέγραψε επίσης ένα από τα έργα του σε έναν μικροσκοπικό στάβλο στο Merrivale Model Village. Παρά τον ενθουσιασμό των κατοίκων του χωριού όταν ανακάλυψαν την υπογραφή του, προσπάθησαν να κρατήσουν το έργο κρυφό λόγω του δικαιολογημένα ενθουσιασμένου πλήθους.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)