«Τα βράδια με τακούνια όλοι σε φωνάζουν Μόνικα» τραγουδούν οι Χατζηφραγκέτα και αυτή ναι είναι σίγουρα η πιο άκυρη εισαγωγική πρόταση για ένα θέμα που αφορά την τρίτη σεζόν του American Crime Story η οποία είναι αφιερωμένη σε ένα σκάνδαλο που κανένας millennial δεν γίνεται να ξεχάσει: την πολιτική δίωξη του Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεδρίας για την ερωτική σχέση με την Μόνικα Λεβίνσκι.

Όσοι το έζησαν, όσο μικροί και αν ήταν, δεν γίνεται να ξεχάσουν τον χαμό. Κιτρινισμός που στέγνωνε αφήνοντας ρυπαρές στάμπες στα εξώφυλλα των εφημερίδων και διάβρωνε το κύρος ακόμα και κραταιών τίτλων, ένα κόκκινο φόρεμα με ένα ευδιάκριτο λευκό λεκέ πάνω του, μια ολόκληρη κουβέντα που εκκινούσε από το γνήσιο κουτσομπολιό («ήταν κέρατο;») και έφτανε έως την στα επίπεδα φιλοσοφικής αναζήτησης για το αν το στοματικό σεξ μπορεί να θεωρηθεί ερωτική επαφή, και φυσικά αυτό το σκετσάκι των ΑΜΑΝ, ίσως λίγο «προβληματικό» ως προς τον τρόπο που απεικονίζει την Μόνικα Λεβίνσκι με τα μέτρα του χιούμορ του 2021, αλλά απόλυτα αποδεκτό για το prime time του 1998. To «Πλάνετμαν λέκιας μι», άφησε με τη σειρά του δικό του αποτύπωμα στο τηλεοπτικό ύφασμα της εποχής.

https://www.youtube.com/watch?v=n_DmyiN1Mnw

Στα δικά μας όμως, στο νέο trailer του American Crime Story: Impeachment, το οποίο υπογράφει ο Ράιν Μέρφι και θα προβληθεί στο FX. Tι βλέπουμε εκεί; Βλέπουμε την πρωταγωνίστρια Μπίνι Φελντστέιν, την οποία αγαπήσαμε στο Ladybird, στο What We Do in the Shadows και στο Booksmart, να υποδύεται την Μόνικα Λεβίνσκι και να έχει το πρώτο eye-contact με τον πρόεδρο των ΗΠΑ από την πρώτη κιόλας μέρα της στον Λευκό Οίκο. Βλέπουμε ξανά, μετά το πρώτο teaser της σειράς, τη Σάρα Πόουλσον στο ρόλο της Λίντα Τρίπ, της αξιωματούχου του Υπουργείου Άμυνας, η οποία έφερε το σκάνδαλο στο φως μέσα από δεκάδες υποκλοπές και ηχογραφήσεις. Βλέπουμε και ένα από τα πιο παράξενα cast των τελευταίων ετών, καθώς ο Κλάιβ Όουεν θα έχει το ρόλο του Μπιλ Κλίντον (να έμαθε άραγε και σαξόφωνο για τις ανάγκες του ρόλο, ποιος ξέρει;). Τέλος βλέπουμε για πρώτη φορά και άλλους σημαντικούς χαρακτήρες της ισοτορίας, την Χίλαρι Κλίντν (Έντι Φάλκο), τον Ματ Ντραντζ (Μπίλι Άιχνερ) και την Κόμπι Σμάντλερ (Αν Κάλτερ).

Το τρείλερ κλείνει με την κλασική πλέον φράση του Κλίντον κατά την ακρόασή του στο δικαστήριο: «Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτή τη γυναίκα».

Η σειρά βασίζεται στον βιβλίο του Τζέφρι Τούμπιν «A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President» και θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου.