Τόπλες κουήρ άντρες ανάβουν τσιγάρα στην παραλία. Ένας τρανς άντρας κάνει ενέσεις τεστοστερόνης στην τουαλέτα. Drg βασίλισσες μιλούν στα κινητά τους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το νέο βιβλίο από τον Leo Adef.

 Με τίτλο WARP, αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τα τέσσερα χρόνια που πέρασε ως μέλος της κουήρ κουλτούρας της Βαρκελώνης.Ο καλλιτέχνης – γεννημένος στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής – ξεκίνησε το έργο του το 2018, καταγράφοντας τη ζωή του στη Βαρκελώνη με βιντεοκάμερα. Είτε πρόκειται για πάρτι, σεξουαλικές συναντήσεις ή λήψεις με κουήρ ινδάλματα όπως η Arca, όλες οι στιγμές που καταγράφηκαν γυρίστηκαν σε φιλμ.

Στη συνέχεια, από αυτές τις ταινίες ήρθαν χιλιάδες screengrabs — σκοτεινά, σχεδόν παραισθησιογόνα — που ο Leo συμπύκνωσε σε 200 στιγμιότυπα της σύγχρονης LGBTQ+ ιστορίας της πόλης. Είναι, με το ειλικρινές και χωρίς λογοκρισία όραμά του, μια αποκαλυπτική συλλογή εικόνων.

“Το WARP είναι ένα έργο στο οποίο άφησα τον εαυτό μου να αγκαλιάσει την ελευθερία της εργασίας χωρίς όρια και προϋποθέσεις. Αυτό που θα δουν οι άνθρωποι στο βιβλίο είναι πραγματικές εμπειρίες και πραγματικοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει σε αυτό το ταξίδι. Έχω συνδεθεί μαζί τους με τόσους διαφορετικούς τρόπους, και επέτρεψα στον εαυτό μου την ελευθερία να πειραματιστεί με τις φαντασιώσεις που ενέπνευσαν σε μένα” λέει ο δημιουργός του για το καλλιτεχνικό του όραμα.

“Για μένα, το να είμαι κουήρ σημαίνει μια άποψη του κόσμου στην οποία αμφισβητώ όλα όσα έχω μάθει, πώς όλα είναι οργανωμένα και καθορισμένα σε αυτή την κοινωνία, ακόμη και τα συναισθήματά μου. Η ιδέα της αγάπης, της οικογένειας, της εργασίας κ.λπ. Δεν υπάρχει ισχυρότερο συναίσθημα από το να έχεις μια πλήρη κοινότητα να υποστηρίζει όλους εκείνους που αισθάνονται το ίδιο”, συμπληρώνει.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και το έργο του καλλιτέχνη εδώ.