Ένα βιντεοπαιχνίδι θα σας δώσει την ευκαιρία να αποπλανήσετε τον πρώην σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν και ενδεχομένως να αλλάξετε την πορεία της ιστορίας, αν το θέλετε φυσικά, μοιάζει με μη αληθινή είδηση. Κι όμως, αυτό το παιχνίδι, υπάρχει.

Το Sex With Stalin έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο του 2019 και μπορείτε να αναλάβετε το ρόλο του «νέου ταξιδιώτη στο χρόνο» και να γνωρίσετε τον Στάλιν καλύτερα από ποτέ. Ανάλογα με τη διάθεσή σας, μπορείτε είτε να του δείξετε «πραγματική αγάπη» είτε, αν αισθάνεστε πιο σκληροπυρηνικοί, να κάνετε και άλλες κινήσεις που γενικά δεν συνιστούμε.

Το παιχνίδι, που δημιουργήθηκε από έναν Ρώσο προγραμματιστή που ονομάζεται “Boobs Dev”, είχε προσελκύσει μεγάλη προσοχή από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία αλλά και την οργή των αξιωματούχων των ρωσικών κομμουνιστικών ομάδων. Λογικό, θα πούμε εμείς.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής των Κομμουνιστών της Ρωσίας, Μαξίμ Σουράκιν, ζήτησε να απαγορευτεί το «εξωφρενικό και διεστραμμένο» παιχνίδι. Η εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Όλγα Αλίμοβα, εν τω μεταξύ, επέμεινε ότι οι προγραμματιστές του χρειάζονται ψυχιατρική παρακολούθηση. Αλήθεια, για πoιο λόγο να παιξει κανείς αυτό το παιχνίδι;

https://www.youtube.com/watch?v=YvZ1GJqyIe0

Ο Στάλιν παραμένει μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη Ρωσία, σχεδόν 70 χρόνια μετά το θάνατό του, Τα θετικά συναισθήματα για τον πρώην, βέβαια, αυξάνονται σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και ένα νέο άγαλμα προς τιμήν του ανεγέρθηκε πρόσφατα στο Νοβοσιμπίρσκ.

H κωμωδία του Αρμάντο Ιαννούτσι «Ο θάνατος του Στάλιν» απαγορεύτηκε από τους ρωσικούς κινηματογράφους αφού ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντιμίρ Μεντίνσκι την χαρακτήρισε «προσβλητική χλεύη για ολόκληρο το σοβιετικό παρελθόν». Και το Sex with Stalin, μια παρόμοια περίπτωση είναι.