Καλοκαιράκι, Αύγουστος, κορονοϊός, lockdown στον ορίζοντα, οικολογικές καταστροφές. Τι ωραία που περνάμε. Οι θερινοί μήνες στην Ελλάδα είναι μαγικοί, είναι γνωστό αυτό, όπως γνωστό είναι ότι συνοδεύονται συνήθως από ξέφρενες νύχτες με άπειρη μουσική και στα άπειρα κλαμπ της χώρας μας. Πώς να μην ερωτευτούν οι τουρίστες τον τόπο μας;

Μιας και αναφέραμε τη λέξη «μουσική» στην εισαγωγή αυτού του άκρως επιμορφωτικού κειμένου, ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτή. Υπάρχουν τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία και τα ακούμε συχνά τους θερινούς μήνες. Για παράδειγμα: η Κρουαζιέρα του Βαγγέλη Γερμανού, το Μη μου μιλάς και καλοκαίρια του Αρβανίτη, το Καλοκαιράκι από Φατμέ και φυσικά το Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία από τα Ημισκούμπρια. Δεν τα βαριέσαι, απλώς χαμογελάς και κουνιέσαι. Ναι, ναι και Δυτικές Συνοικίες.

Υπάρχουν όμως τραγούδια, πιο πρόσφατα από αυτά που αναφέρθηκαν που πραγματικά έχουμε βαρεθεί να ακούμε. Ήρθε ο καιρός να το φωνάξουμε. Πάμε όλοι μαζί: «ΑΡΚΕΤΑ». Ποια είναι αυτά; Δες τη θλιβερή αυτή λίστα.

Ελένη Φουρέιρα – Ραντεβού στην παραλία

«Μετά από τόσα χρόνια;» είναι η ερώτηση. «Για πάντα» είναι απάντηση. Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2013 και δυστυχώς δεν λείπει από τις έτοιμες λίστες των ντισκ τζόκεϊς που αλλάζουν τα τραγούδια πιο γρήγορα και από τη σκιά τους. Η ζωή προχωράει, ας κάνουμε στην άκρη παρόμοια τραγούδια και ας γυρίσουμε στο παρελθόν για κομμάτια που πραγματικά έχουν αξία.

Locomondo – Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα

Οι Locomondo είναι συμπαθητικοί και ιδιαίτερα ευχάριστοι χειμώνα-καλοκαίρι. Πραγματικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, το αντίθετο μάλιστα. Με τους DJ τα έχουμε που έχουν «λιώσει» αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. Κάπου ώπα. 

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Χαβάη

Ήμαρτον, ρε.

Vegas – Πάντα Καλοκαίρι

Αρκετά cringe video clip αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το «ΑΑΑΑΑ», 9 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του Πάντα Καλοκαίρι, φτάνει στα αφτιά μας όταν μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να βγούμε και να πιούμε ένα ποτό με τη νεολαία. «ΑΑΑΑ» φωνάζουμε και εμείς αλλά δεν τραγουδάμε.

Mad Clip – Kotera

Φτάνει. Αλήθεια, φτάνει. Η μισή Ελλάδα θέλει κότερα αλλά δυστυχώς για εκείνη, δεν μπορεί να τα αποκτήσει. Η όλη αντιμετώπιση του track από το κοινό, είναι σχεδόν θλιβερή. Μεγάλο μέρος της Ελλάδας αποτελείται από μικροαστούς. Είναι μια αλήθεια που πονάει αλλά έπρεπε να ειπωθεί. Αλλά όχι, δεν θα κάνουμε αυτή την ανάλυση Αύγουστο μήνα. Βαρεθήκαμε, δεν πάει άλλο, πώς το λένε;

Μιχάλης Χατζηγιάννης – Το καλοκαίρι μου

(Θα πέσει κράξιμο εδώ, το ξέρουμε). Καλοκαίρι του 2010. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κάνει ένα comeback παρόμοιο με αυτό του Ολυμπιακού στη Μόσχα. Ραδιόφωνα και κλαμπ παίζουν ασταμάτητα το «καλοκαίρι του». Τα χέρια των ερωτευμένων και μη, κινούνται αριστερά και δεξιά. Βρισκόμαστε στο 2021, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά. Τα χέρια όλων εξακολουθούν να σχηματίζουν κύματα. Η ζωή προχωράει, παιδιά.

Trannos – COCO

Αυτό είναι ένα φρέσκο κομμάτι που παίζει έντονα αυτό το καλοκαίρι με τη νεολαία να χοροπηδάει στα τραπέζια πίνοντας βόκτα πορτοκάλι. Κατάφερε να μπει στη λίστα από τώρα, μπράβο του. Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Το τραγούδι που μας στιγμάτισε αλλά ευτυχώς δεν το ακούμε τακτικά:

Όπως διαβάζουμε σε ένα σχόλιο κάτω από το Coco Bongo του Γιώργου Ασημακόπουλου, «το cringe έχει εξελιχθεί σε σωματικό πόνο πλέον».